Economic

Acționarii Amazon solicită un audit independent. Ce vor sa afle acestia

Acționarii Amazon solicită un audit independent. Ce vor sa afle acestia

Un grup de acționari Amazon a depus o rezoluție prin care cere consiliului de administrație să comande un audit independent privind sănătatea și securitatea la locul de muncă în cadrul companiei. Rezoluția solicită ca auditul să fie efectuat cu contribuția angajaților Amazon și a experților în securitatea și supravegherea locului de muncă.

Solicitarea privind investigație asupra condițiilor de muncă ale angajaților Amazon vine ca urmare a scandalurilor legate de exploatarea angajaților prin nerespectarea normelor de muncă.

„În vreme ce Amazon se străduiește să fie „cel mai sigur loc de muncă al Pământului”, este necesară o revizuire a practicilor care au făcut din companie un lider în accidentările la locul de muncă și o țintă pentru critici și reglementări”, se arată în rezoluția acționarilor. „Solicitările legate de productivitate duc la rate ridicate ale accidentelor în rândul angajaților, acest fapt îndemnăm Amazon să comande un audit independent al acestor practici.”

Dacă Amazon nu contestă rezoluția, acționarii o vor vota la adunarea anuală a acționarilor companiei din luna Mai.

Accidentul din Illinois generează un control intern în cadrul Amazon

Mary Beth Gallagher, director la Domini Impact Investments, a depus rezoluția grupului de acționari. Ea a spus că Amazon trebuie să-și evalueze modelul de afaceri, precum și rata ridicată a cifrei de afaceri și a prejudiciului. Gallagher a subliniat numeroasele probleme de siguranță și preocupări ridicate cu privire la locurile de muncă Amazon în timpul pandemiei și moartea a șase persoane într-un depozit Amazon din Illinois, care a fost lovit de o tornadă pe 10 decembrie.

„Dacă rămânem în urmă în vreun fel în timpul schimbului nostru de 11 ore, riscăm să fim disponibilizați”, a spus Brown în fața Subcomisiei de finanțe a Senatului pentru responsabilitate fiscală și creștere economică. „Suntem împinși la limită până la punctul în care nici măcar nu putem face pauze regulate pentru a merge la toaletă. Adesea trebuie să fugim în și din toaletă în mai puțin de două minute, ca să nu avem probleme.”

Acționarii doresc ca auditul să evalueze cotele de productivitate ale companiei, practicile de supraveghere și efectele acestor practici asupra ratelor de accidentare și cifrei de afaceri. Amazon nu a răspuns unei solicitări de comentarii din partea The Verge cu privire la propunere.

Gallagher spune că speranța companiei ei este că o evaluare amănunțită „va produce schimbări de politică corporativă care să facă locurile de muncă mai sigure pentru angajați și să transforme Amazon ca lider al industriei care asigură standarde ridicate de sănătate și siguranță pe care afirmă că vrea să le aibă”.

Investigații ale Congresului SUA legate de condițiile de muncă ale Amazon

Toate incidentele „au ridicat întrebări serioase și au atras atenția legiuitorilor, autorităților de reglementare și a publicului”, a spus Gallagher într-o declarație trimisă prin e-mail. Ea a spus că Domini dorește ca auditul să examineze „modul în care măsurătorile și supravegherea productivității angajaților contribuie la un mediu de lucru mai puțin sigur și stabil”.

Courtenay Brown, lucrătoare la un depozit Amazon Fresh din New Jersey și lider al grupului de muncitori ”United for Respect”, a depus mărturie în fața Congresului pe 7 decembrie despre condițiile de muncă de la depozitul Amazon din New Jersey.

Ea a spus că sortează până la 50.000 de alimente pentru livrare zilnic, intrând și ieșind din temperaturi de până la -10 grade Fahrenheit. Deoarece depozitul nu are personal, există puține oportunități de pauze. Și, a spus ea, lucrătorii sunt monitorizați din momentul în care intră în parcare.