Showbiz

Actrița Gina Lollobrigida, „cea mai frumoasă femeie din lume” în anii ’50, azi e mâhnită că nu e lăsată să iubească un tânăr

Actrița Gina Lollobrigida, „cea mai frumoasă femeie din lume” în anii ’50, azi e mâhnită  că nu e lăsată să iubească un tânăr
pinterest.com

„Nu am făcut nimic rău. La vârsta mea, ar trebui să am puţină linişte. Dar nu am…”, a declarat actrița. Gina Lollobrigida, una dintre legendele filmului Italian, s-a născut în data de 04.07.1927 în Italia, la Subiaco.

Actrița Gina Lollobrigida, „cea mai frumoasă femeie din lume” în anii ’50, azi este mâhnită de ceea ce trăiește la bătrânețe

Gina a făcut modeling şi apoi a continuat să participe cu succes la mai multe concursuri de frumuseţe.

În anul 1947, a participat la un concurs de frumuseţe pentru Miss Italia, dar a câştigat doar al 3-lea loc.

Tot în 1947, după ce a apărut în numeroase filme în Italia, s-a zvonit că magnatul de film Howard Hughes a ajutat-o să ajungă la Hollywood; totuşi, acest lucru nu a dus la rămânerea ei în America, aceasta revenind în Italia.

În anul 1949, revenită în Italia, Gina s-a căsătorit cu Milko Skofic, un medic sloven împreună cu care a avut un fiu, Milko Skofic Jr. Cei 2 au fost căsătoriţi timp de 22 de ani, respectiv până în anul 1971.

În anul 1953 a apărut filmul ei de la Hollywood, „Beat the Devil”, regizat de John Huston.

Pe măsură ce rolurile sale de film şi popularitatea naţională au crescut, Gina a fost etichetată „Cea mai frumoasă femeie din lume”, după filmul „La donna piů bella del mondo (Lina Cavalieri)”, care a apărut în 1955. Potrivit imdb.com, Gina a fost supranumită „La Lollo”, deoarece întruchipa prototipul frumuseţii italiene.

Alături de Sophia Loren și Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida este considerată una dintre legendele filmului italian. A jucat cu actori de marcă precum Anthony Quinn, Humphrey Bogart sau Marcello Mastroianni.

FOTO facebook.com

În anul 1961, filmul „Come September”, cu Rock Hudson în rol principal, a câştigat Globul de Aur pentru Most Promising Newcomer – Male (cel mai promiţător nou venit bărbat). În anii 1970, Gina a fost văzută doar în câteva filme, întrucât a luat o pauză de la actorie şi s-a concentrat pe fotografie. Printre subiecţii ei s-au numărat Paul Newman, Salvador Dalí şi echipa naţională de fotbal a Germaniei.

Gina Lollobrigida, ca fotograf, a deţinut şi o colecţie a operei sale numită „Italia Mia”, publicată în 1973. Până în anii 1980 a fost cufundată în celelalte pasiuni ale sale (sculptură şi fotografie) și abia atunci a mai jucat, datorită televiziunii americane, în pelicula „Falcon Crest”, respectiv în anul 1981.

Cu toate că a fost mereu activă, a apărut doar în câteva filme în anii 1990. Din actorie s-a retras în 1997, după 50 de ani în industria cinematografică.

Ulterior, în iunie 1999, Gina Lollobrigida s-a orientat spre politică şi a candidat, fără succes, pentru unul dintre cele 87 de locuri ale Parlamentului European din Italia, din oraşul ei natal Subiaco.

De asemenea, Gina Lollobrigida a fost şi director corporativ pentru companii de modă şi cosmetice.

A studiat  pictura şi sculptura, la Academia de Arte Frumoase din capitala Italiei.

În aprilie 2000, Gina Lollobrigida, a declarat pentru revista „Parade” următoarele:

„Am studiat pictura şi sculptura la şcoală şi am devenit actriţă din greşeală”.

FOTO vsuete.com

„Am avut mulţi iubiţi şi încă mai am amoruri. Sunt foarte răsfăţată. Toată viaţa mea, am avut prea mulţi admiratori”.

FOTO wikipedia.org

Potrivit walkoffame.com, în data de 01.02.2018, Gina Lollobrigida a primit pentru filmele sale o stea cu numărul 6361 pe Bulevardul Walk of Fame de la Hollywood.

Viața Ginei Lollobrigida azi

În prezent, Gina Lollobrigida, una dintre legendele filmului italian,  la vârsta de 95 de ani (împliniți în luna iulie 2022), se luptă cu familia ei din cauza unei tutele care i-a fost impusă. Actrița care a fermecat mapamondul cu frumusețea ei se declară mâhnită de ceea ce i se întâmplă la bătrânețe…. Fiul i-a interzis controlul asupra propriei averi. Prin urmare, instanța i-a atribuit un tutore, iar ea nu mai poate lua niciun fel de decizii asupra banilor sau bunurilor dobândite într-o viață întreagă.

„Nu am făcut nimic rău. La vârsta mea, ar trebui să am puţină linişte. Dar nu am. Sunt obosită. Ar trebui să fiu lăsată să mor în pace”, a declarat actrița în cadrul unui interviu emoționant la televiziunea Rai 1.

FOTO juridice.ro/en.mediamass.net

Prin urmare, italianca îl suspectează pe fiul ei, Milco, și pe apropiații acestuia că vor să pună mâna pe moștenire.

De cealaltă parte, fiul Ginei Lollobrigida susține că asistentul acesteia, un bărbat de 30 de ani, o manipulează pe femeie. Despre bărbatul invocat, Lollobrigida a spus că este „o persoană bună” și e „marea ei fericire”.

Citiți povestea iubirii ei de la bătrânețe:

Uluitor! Cum s-a căsătorit în lipsă Gina Lollobrigida, la 83 de ani