Info Actual

Info Actual > Diverse > Adevărul despre boala rușinoasă de care suferea Ceaușescu! Pățania a intrat în ISTORIE
Diverse

Adevărul despre boala rușinoasă de care suferea Ceaușescu! Pățania a intrat în ISTORIE

Adevărul despre boala rușinoasă de care suferea Ceaușescu! Pățania a intrat în ISTORIE

Un important om în stat a vorbit despre o boală extrem de comună printre oameni despre care e rușinos să vorbești. Starea de sănătate a celor care o fac nu este degradantă, însă afectează viața de cuplu.

În urmă cu câțiva ani, generalul în rezervă Ilie Moreanu-Fisier, a dezvăluit că el l-a ajutat pe fostul dictator să scape de boala respectivă. Generalul s-a întâlnit prima oară cu Nicolae Ceaușescu la spitalul lagărului din Târgu jiu, unde erau încarcerați opozanții regimului Antonescu, în anul 1941.

„Însoțit de medicul Kessler de la legația germană, am intrat în lagăr, unde am fost întâmpinați de comandantul acestuia, colonelul Șerban Loveanu, care mi-a fost diriginte la Liceul Militar din Craiova”, spunea Moreanu, pe atunci locotenent. Acesta spune că, în timp ce medicul german îl examină pe prietenul său, de el s-a apropiat un tânăr care i-a cerut ajutorul, potrivit Hotnews.

„Mi s-a prezentat că fiind Nicolae Ceaușescu, nume care nu-mi spunea nimic pe vremea aceea, și că ar dori că medicul să-l consulte pentru că suferea de usturimi atunci când urina”, a precizat generalul.

După efectuarea unor analize medicale, lui Nicolae Ceaușescu i s-a administrat un tratament cu un antibiotic foarte puternic, numit prontozil, dar și pastile de eleudron. La acea vreme, medicul l-a sfătuit să continue tratamentul câteva luni.

“Ceaușescu a fost sfătuit să continue tratamentul cu antibiotice mai multe luni și să nu se sperie dacă va urina cu sânge”, a spus generalul Moreanu.