Diverse

Adevărul despre ceaiul verde. Carmen Brumă spulberă toate miturile: Totul este otravă

Adevărul despre ceaiul verde. Carmen Brumă spulberă toate miturile: Totul este otravă

Adevărul despre ceaiul verde. Carmen Brumă spulberă toate miturile și atenționează că această băutură nu este suficientă în procesul de slăbire.

„Ceaiul verde, băut în exces, adică peste trei-patru căni, favorizează neasimilarea sau asimilarea parțială a fierului din alimente. Ceaiul verde „nu te slăbește el singur”, de capul lui, doar deficitul caloric poate face acest lucru. Cum spunea Paracelsus: totul este otravă, nu există nimic neotrăvitor. Doza face însă să aibă efect. Voi faceți „miracolele” cu disciplină și efort constante. Nu ceaiul verde, nu euglena roz, spirulina fosforescentă, argila lila și matcha purpurie”, a spus Carmen Brumă.

Postul poate fi transformat cu ușurință într-o perioadă de detoxifiere a organismului, asta datorită consumului de fructe și alte produse vegetale proaspete.

Carmen Brumă îți spune ce alimente ar trebui să consumi în această perioadă. Sunt bogate în antioxidanți și nutrienți esențiali, așa că vei evita carențele de vitamine și minerale, cât și kilogramele în plus.

ALIMENTE DE POST CARE NU ÎNGRAȘĂ

“Am facut un top al alimentelor pe care trebuie sa le consumi cu regularitate atunci cand tii post pentru a evita carentele de vitamine si minerale dar si kilogramele in plus.

1. Pe primul loc am pus SMOOTHIE-ul meu special „GREEN PROTEINS” pe care ti-l recomand in aceasta perioada. Acesta contine proteine vegetale si te ajuta sa lupti cu astenia de primavara.

2. CIUPERCI

3. LEGUME PROASPETE DE SEZON

4. CEREALE SI PSEUDOCEREALE – QUINOA, AMARANTH, MEI, HRISCA, OVAZ- cu moderatie

5.OLEAGINOASE – SEMINTE DE CANEPA, MIGDALE, NUCI, ALUNE, SEMINTE DE DOVLEAC CRUDE, SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI- cu moderatie ( 1-2 pumni de seminte crude/zi)

6. LEGUMINOASE -LINTE,FASOLE, MAZARE – cu moderatie

7. FRUCTE – cu moderatie

8.POLEN

9. LAPTISOR DE MATCA

10. AVOCADO – cu moderatie, 1 fruct pe zi.”, recomandă Carmen Brumă, pe blogul ei.

„În această perioadă, veți vedea tot felul de tabele cu informații de genul: în semințele de susan există de nu știu câte ori mai mult fier decât într-o bucată de carne sau în frunzele de spanac există de șapte ori mai mult fier decât în ficatul de pui etc.

Partea foarte importantă care nu este, de obicei, menționată este că fierul de origine vegetală, adică din semințe și din legume, este un fier nonhemic care nu se absoarbe la fel ca cel din surse animale, ca cel din carne, din ou. Degeaba ai mai mult fier în sursele de origine vegetală dacă organismul nu îl poate folosi. Pentru a stimulat absorbția din surse vegetale, este necesar să ai o sursă de vitamina C la aceeași masă. Am ținut cont de aceste lucruri când am pus la punct planul alimentar din programul „Suplă și sănătoasă în post””, a spus Carmen Brumă pe Instagram.

De asemenea, „o idee bună ar fi să storci suc de lămâie peste tot ce mănânci și îți place în această combinație”, a scris Carmen Brumă în ghidul său „Suplă și sănătoasă în post”.