Social

Adevarul despre coronavirus! Raed Arafat: „Nu putem spune populației să stea liniștită”

Adevarul despre coronavirus. Raed Arafat, sef DSU, a atras atenția că, în Romania sunt mai multe cazuri de coronavirus, care nu au fost identificate.

”La acest moment toți trebuie să stea să se gândească. Vom trece prin perioade grele. Romania nu este o țară care stă într-o bulă separată. Să nu creadă lumea că numărul cazurilor confirmate înseamnă că atâtea sunt.

Numărul cazurilor confirmate înseamnă ca atâtea au fost confirmate. Pentru că ele pot fi și cazuri asimptomatice si cazuri cu simptome de răceală ușoară”, a spus Raed Arafat la Antena 3, care a adăgat că, dacă aveam răspândire comunitară, atunci apăreau cazuri de terapie intensivă și zeci de decedați.

Raed Arafat a mai explicat că populația trebuie să fie pregătită psihologic pentru criza ce va urma

”Momentul în care ne aflăm acum e extrem de important. Depinde de cum ne comportăm acum ce va fi mai departe. Avem o categorie de oameni care spune că nu e chiar așa. Nu o să pățim nimic. Vorbim de o boală serioasă, de un virus care se transmite ușor și de oameni vulnerabili.

Adevarul despre coronavirus: Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere

Ce s-a întâmplat ieri ne-a forțat să dăm un mesaj Ro -Alert în toată țara. Lumea să înțeleagă că aceste măsuri sunt obligatorii. Vom trece prin perioade grele. Lumea să nu dispere. La un moment dat vom învăța să trăim cu acest virus. Până atunci, trebuie să învățăm să ne schimbăm modul de viață”.

Șeful DSU a avertizat că situația de criză poate dura chiar și două luni și că nu va fi ceva de care vom scăpa într-o săptămână.

Raed Arafat: Nu putem spune populației să stea liniștită, că totul va fi perfect

”Lumea trebuie să se pregătească psihologic pentru acest lucru. Nu putem spune populației să stea liniștită, că totul va fi perfect pentru că e o situație pe care nu o putem controla sută la sută. Eu cred că, din această situație, pentru următorii ani, lumea va învăța multe lucruri. Lumea se va schimba. Acum ne dăm seama ce am neglijat, că nu am fost pregătiți, chiar dacă astfel de pandemii erau așteptate”, a spus a mai spus Arafat.