Info Actual

Info Actual > Culinar > Adevarul despre ou. Nutritionist: Nimic nu-l poate inlocui
Culinar

Adevarul despre ou. Nutritionist: Nimic nu-l poate inlocui

Adevarul despre ou. Nutritionist: Nimic nu-l poate inlocui

Adevarul despre ou! Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit informatii utile despre acest aliment, care contine toate substantele necesare organismului.

Oul, o esență de nutrienți

Natura a reușit să concentreze în ou tot ce e mai bun la capitolul nutriție. Un ou are 50g și doar 80 calorii. Cu toate astea oul este campion când vine vorba de sațietate (satură mai mult decât orice aliment) și de calitatea proteinelor (conține proteine etalon).

Proteinele sunt concentrate în albuș

446Nu există proteine cu o valoare biologică mai mare și cu un coeficient de utilizare mai înalt, decât cele din ou. Dacă ar fi considerăm 100 indicele maxim de utilizare al proteinelor, oul are valoare biologică de 93,7 în timp ce valoarea pentru lapte este 84,5 ,pentru pește 76 și 74 pentru carnea de vită. Proteinele sunt concentrate în albuș și nu pot fi digerate în stare crudă, albușul trebuie obligatoriu să fie gătit!

Mihaela Bilic: Dacă ar avea și glucide/fibre, oul ar fi alimentul perfect

Cat despre galbenuș, el conține grăsimi esențiale în dezvoltarea și funcționarea creierului și fosfolipide vitale pentru orice celulă. În plus are vitaminele liposolubile A și D, toate vitaminele din grupul B (inclusiv B12) și toate mineralele esențiale pentru funcționarea organismului. Dacă ar avea și glucide/fibre, oul ar fi alimentul perfect.

Adevarul despre ou: Iată o veste bună

Cu doar 1 ou/săptămână introdus în alimentația copiilor din India, s-a obținut o creștere a performanței școlare/intelectuale cu 30%. Iar pentru cei care au neșansa să dezvolte alergii la proteinele din ou, iată o veste bună: alergia dispare spontan după vârsta de 5 ani.

Nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor

Atât de complet și valoros e oul, încât nimic nu-l poate înlocui în alimentația copiilor, gravidelor, sportivilor…dar și a noastră, a pasionaților de bunătățuri, care așteptăm cu nerăbdare Paștele-cu ouă din belșug.

, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist, pe pagina sa de Instagram.