Info Actual

Info Actual > Culinar > Adevărul despre uleiul de floarea-soarelui. Mihaela Bilic: „Decât ulei, mai bine unt…de susan
Culinar

Adevărul despre uleiul de floarea-soarelui. Mihaela Bilic: „Decât ulei, mai bine unt…de susan

Adevărul despre uleiul de floarea-soarelui. Mihaela Bilic: „Decât ulei, mai bine unt...de susan

Adevărul despre uleiul de floarea-soarelui. Mihaela Bilic a prezentat pe rețelele sale de socializare că, în perioada postului, este bine să înlocuim uleiul de floarea-soarelui cu un tip de grăsime mult mai gustos.

Înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu un tip de grăsime mult mai gustos

Dacă tot suntem în post, vă sugerez să înlocuiți uleiul de floarea-soarelui cu un tip de grăsime mult mai gustos-pasta de susan. Evreii, libanezii și lumea arabă o numesc tahini, iar francezii îi spun “unt” de susan. Se obține din semințe fin măcinate și are un gust aromat, de nucă prăjită. Poate fi folosită ca înlocuitor de ulei în salate sau peste legumele gătite/coapte/la grătar.

Cea mai isteață utilizare pentru tahini este în salata de vinete. În loc să folosești jumătate de sticlă de ulei și să obții un fel de maioneză de vinete, plină de calorii, cu 2 linguri de tahini vinetele se albesc, se leagă și sporesc, iuțeala dispare iar gustul este fabulos. Și humusul, acea pastă de năut care seamănă cu fasolea bătută, are tahini ca ingredient de bază. Se potrivește în orice combinație, cu legume sau leguminoase, dar și ca sos pentru pește și carne.

Adevărul despre uleiul de floarea-soarelui. Mihaela Bilic: Pasta de susan este extrem de simplu de folosit

Pasta de susan se găsește la raioanele de delicatese și este extrem de simplu de folosit: o lingură de tahini se subțiază cu 2 linguri de apă și un strop de zeamă de lămâie, obținând astfel o cremă/sos cu consistență de piure sau de smântână (în funcție de preferințe), ce poate fi întinsă pe paine (precum untul) sau încorporată în orice mâncare, în loc de ulei.

Mihaela Bilic, concluzie: Poate fi folosită și în deserturi

Argumentul nutritiv este că are doar 1/4 din caloriile uleiului și e plină de fibre, care se umflă și dau senzație de sațietate. Și gustul este net superior față de alte grăsimi, e o combinație de semințe prăjite cu aromă de halva și nuci rumenite la cuptor. Inutil să mai spun că poate fi folosită și în deserturi. E suficient să încercați, sigur o s-o “adoptați”