Categories: Lifestyle

Adevărul nebănuit despre BERE! Ce conține și ce se întâmplă daca o consumi zilnic

Adevărul nebănuit despre BERE! Ce conține și ce se întâmplă daca o consumi zilnic, dezvăluie un nutriționist român. Contrar aparențelor, un consum moderat de bere, de până la două pahare pe zi pentru bărbații adulți și până la un pahar pe zi pentru femeile adulte, ar putea aduce beneficii considerabile asupra sănătății.

Printre numeroasele efecte pozitive indicate de cercetările științifice este menționat inclusiv rolul consumului moderat de bere în scăderea riscului de apariție a diabetului de tip 2.

„Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi, combinat cu o dietă bogată în alimente precum pește, fructe, legume sau ulei de măsline, pot prezenta un risc mai scăzut de apariție a unor boli cronice precum diabetul de tip 2.

Adevărul nebănuit despre BERE! Ce conține și ce se întâmplă daca o consumi zilnic

Acest efect este datorat vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere. În plus, berea este slab alcoolizată și conține o cantitate scăzută de zahăr. Totodată, fiind preparată doar din ingrediente naturale, în bere se regăsesc mici cantități de vitamine B, provenite de la cereale și drojdie, precum și fibre și polifenoli din cereale și hamei”, a declarat Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Consumul cu măsură pare a fi bun pentru inimă și sistemul circulator și probabil protejează împotriva diabetului de tip 2 și a calculilor biliari”, publică Harvard School of Public Health.

Unele studii arată că berea în cantități mici poate spori proprietățile antioxidante ale colesterolului HDL (bun), sporind în același timp capacitatea organismului de a elimina colesterolul.

Îmbunătățește controlul glicemiei

Consumul moderat de alcool a fost asociat cu un risc mai mic de diabet. Acțiunea sa ar reduce rezistența la insulină, un factor de risc pentru boală.

Ai putea să-ți întărești oasele

Berile care conțin niveluri ridicate de orz malt și hamei sunt cele mai bogate în siliciu, care vă pot ajuta oasele.

„Consumul de bere poate ajuta la construirea oaselor mai bune datorită conținutului ridicat de siliciu. Siliciul alimentar poate fi important pentru creșterea și dezvoltarea oaselor și a țesutului conjunctiv și poate ajuta la reducerea riscului de osteoporoză ”, potrivit WebMD.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Trump acuză imigranții străini că își fac o armată secretă. „Nu îi vom lăsa să ne ia țara”

Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a făcut joi declarații controversate. Acesta a susținut că…

2 zile ago

APIA a început să facă plățile! Crescătorii de animale primesc 322 de milioane de lei

Crescătorii de porci și păsări vor primi un sprijin financiar de peste 322 de milioane…

2 zile ago

Prețurile carburanților rămân constante! Cât plătesc românii pentru benzină și motorină

Prețurile carburanților au rămas constante în ultimele două zile.  Românii plătesc același preț pentru un…

2 zile ago

Noi creșteri salariale pentru bugetari în 2024! Câți bani primesc în plus

Guvernul oferă posibilitatea unor bugetari să-și mărească salariul de bază cu peste 50%. Alți bugetari…

2 zile ago

Cod galben de vreme rea! ANM anunță ce zone sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe…

2 zile ago

Pensiile pot fi înghețate! Avertismentul analiștilor

România se confruntă cu un avertisment serios din partea Comisiei Europene. Țara este în pericol…

3 zile ago

This website uses cookies.