Categories: Lifestyle

Cum se prepară cei mai gustoşi cârnați de casă: ingredientele secrete care-i fac pufoşi şi le dau un gust special

Cum se prepară cei mai gustoşi cârnați de casă. Rețetă cârnați de casă. Caltaboșul, toba, jumările și friptura sunt vedetele mesei de Crăciun dar nu uitați de cârnați. Nici ei nu trebuie să lipsească din meniul pregătit cu multă atenție.

Pentru că mai sunt câteva zile până la cea mai așteptată sărbătoare a românilor, continuăm seria rețetelor delicioase, în speranța că acestea vă vor inspira în alegerea preparatelor pentru Sărbători. Iar astăzi vă recomandăm o rețetă de cârnați de casă din carne de porc și vită.

Uite care sunt ingredientele secrete din rețeta de cârnați de casă din carne de porc și vită

Două kilograme de carne după cum urmează: 1 kilogram de pulpă de porc, o jumătate de kilogram de de fleică de porc și o jumătate de kilogram de pulpă de vită.

Condimente: o jumătate de linguriță de coriandru, o linguriță rasă de boia iute, o căpățână de usturoi, o linguriță cu vârf de piper, 6-7 lingurițe rase de sare, o jumătate de linguriță de ienibahar, patru lingurițe rase de boia dulce și o linguriță rasă de cimbru uscat.

Pentru această rețetă mai ai sunt necesare o jumătate de litru de supă de oase.

Mod de preparare

Amestecul este cel mai important și trebuie făcut cu atenție. Așadar, după ce aveți toate ingredientele în bucătărie începeți să tocați carnea. Toate cele trei feluri trebuie trecute prin mașina de tocat. Peste carnea tocată se adaugă condimentele și supa de oase.

Începeți cu coriadru, apoi boiaua dulce, boiaua uscată, piperul măcinat în prealabil, ienibaharul măcinat, coriandrul măcinat. Toate vor ajunge peste carnea recent tocată. La sfârșit turnați supa de oase pregătită în prealabil. La final se adaugă usturoiul pisat și suntem gata cu amestecul pentru cârnați.

După ce am omogenizat bine toată compoziția, amestecul obținut se lasă la „odihnit”. Mațele pentru cârnați nu se umplu imediat, ci după 12 ore de pauză. Carnea se va macera, iar condimentele vor pătrunde în carne.

Intestinele trebuie să fie curate înainte de a vă apuca de operațiunea umplerea cârnaților. După ce ați pregătit totul începeți să umpleți intestinele cu amestecul de carne. Cu grijă și ar fi bine cu puțin ajutor din partea familiei.

Produsul finit se pune la răcoare pentru câteva ore și apoi preparați-l cum preferați. Poftă bună!

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

o oră ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

5 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

13 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

14 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

16 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Domnia lui Cuza Vodă

This website uses cookies.