Lifestyle

Adina Alberts, acuze grave. „Conducerea a forțat cadrele medicale să stea în silenzio stampa”

Adina Alberts, acuze grave. „Conducerea a forțat cadrele medicale să stea în silenzio stampa”

Adina Alberts acuze grave. „Conducerea a forțat cadrele medicale să stea în silenzio stampa”. Celebrul medic a avut o postare pe pagina sa de Facebook, în care vorbește despre „Condicere”. Sau despre „focul mocnit care se îndreaptă accelerat spre medici”.

Adina Alberts atrage atenția asupra greșelilor evidente făcute de Conducerea stării de urgență în timpul pandemiei.

Dr. Raed Arafat, speriat de procesele intentate de oamenii „săltați cu izoleta”? Opinia publică traversează o perioadă dificilă din punct de vedere al încrederii în autorități. Astfel, unii cetățeni ies la atac și acuză că nu s-au luat cele mai bune măsuri în privința gestionării pandemiei de SARS-CoV-2.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a avut o reacție lungă și tăioasă vizavi de un avocat care încurajează populația să dea în judecată statul pentru bolnavii asimptomatici care au fost internați „cu forța”.

„Văd că se intensifica atacurile împotrivă celor care au comunicat sau a celor care au gestionat răspunsul la amenințarea cu virusul SARS-COV 2. Acum auzim din ce în ce mai multe păreri inducând ideea că totul a fost inventat și că totul a fost exagerat(…).”, a scris dr. Arafat pe pagina să de Facebook”, a punctat Adina Alberts.

„Comunicare greșită, cu informații eronate sau absurde”

Medicul enumeră doar câteva dintre greșelile făcute de cei aflați la conducere în timpul pandemiei de coronavirus. Printre acestea, informațiile eronate sau absurde, gen „Nu folosiți masca sau spirtul pentru că sunt ineficiente!”.

„Domnul Arafat consideră că internarea pe secții de COVID-19 a celor infectați, dar asimptomatici se justifică. Însă cum explică el situația cetățenilor care au ieșit pozitivi la prima testare și negativi la următoarele două testări de confirmare? Ce șanse a avut un fals-pozitiv să nu ia virusul dintr-o secție plină cu pacienți COVID-19?

Apoi re-subliniez câteva aspecte. Comunicarea greșită, cu informații eronate, precum „O simplă răceală!”, „Recomandările OMS sunt cele de urmat!” sau cele absurde precum „Nu folosiți masca sau spirtul pentru că sunt ineficiente!” au dus la această lipsă de încredere generalizată.

Poate că era bine ca la începutul pandemiei să ne amintim ce am învățat noi, medicii, în facultate, despre bolile infecțioase și să nu înghițim găluștile „venite de sus”, cu atât mai mult să le propagăm în spațiul public.

De asemenea, acest foc mocnit care se îndreaptă accelerat spre medici, oamenii începând să-i acuze că au ascuns adevăruri, tot de „Conducere” a fost provocat și alimentat. Conducerea care a forțat cadrele medicale să stea în silenzio stampa, amenințându-i că dacă nu fac ce li se spune, li se vor face dosare penale”, este mesajul Adinei Alberts.