Lifestyle

Adina Alberts, mai tranșantă ca niciodată. „Parcă am fi niște idioți”

Adina Alberts, mai tranșantă ca niciodată. „Parcă am fi niște idioți”

Adina Alberts, mai tranșantă ca niciodată. „Parcă am fi niște idioți”. Celebrul doctor consideră că măsura de a ni se lua temperatura la intrările în diverse clădiri este inutilă. „Ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!? Nimic!”, este de părere Alberts. 

Adina Alberts, mai tranșantă ca niciodată, a explicat pe pagina sa de Facebook, de ce nu e bine să copiem toate „prostiile” internaționale.

„DEGEABA SE IA TEMPERATURA LA INTRAREA ÎN MAGAZINE. Mă scuzați dar voi fi foarte directă. E o prostie să verifici temperatura oamenilor care intră în diverse clădiri/magazine/birouri.

Și nu pentru că ar fi nocivă tehnologia minim invazivă bazată pe raze infraroșii (exact ca la telecomandă), deși eu nu mi-aș lasă niciodată copilul în bătaia telecomenzii… Mă rog, asta este altă discuție pentru că dacă ți se ia temperatura în acest mod, de 10 ori pe zi, vreo câteva sute de zile la rând, nu mai e chiar un nimic.

Dar revenind… Dragii mei, o pastilă de paracetamol sau aspirină va scădea o eventuală temperatură mai mare, către valori normale, în 15-20 minute.
Plus că starea febrilă ar putea avea atâtea alte cauze, altele decât COVID-19. Dar, oricare ar fi cauza febrei, ce l-ar împiedica pe un bolnav febril, altceva decât lipsa de chef, să ia un paracetamol și să iasă la shopping, dacă așa ar vrea mușchiul lui?!? Nimic!

Copiem toate “prostiile” internaționale, le aplicăm aiurea, nu judecăm, nu gândim, parcă am fi niște idioți…”, a fost mesajul Adinei Alberts.