Lifestyle

Adina Alberts pune sistemul sanitar la zid: „Pacienți omorâți în spitalele din România?!?!”

Adina Alberts pune sistemul sanitar la zid: „Pacienți omorâți în spitalele din România?!?!”

Adina Alberts a transmis pe Facebook încă un mesaj dur la adresa sistemului sanitar. Medicul spune că secțiile de la ATI se confruntă cu mari probleme.

Adina Alberts critică sistemul sanitar din România. Aceasta susține că „medicamente anestezice se termină adesea când „te aștepți mai puțin”, iar bieții oameni mor înecându-se cu tuburile alea de plastic, cu mainile legate de marginile patului”.

„Pacienți omorâți în spitalele din România?!?!
Este ceva ce cu greu aș fi putut concepe…Pentru că nu pot să cred că un confrate s-ar putea preta la așa ceva…
În urmă cu mai multe luni îmi șoptise o prietenă, manager de spital, că este dezastru în secțiile de ATI, că oamenii mor pe capete luptându-se cu aparatele de intubat. Dozele de medicamente anestezice se termină adesea când „te aștepți mai puțin”, în puterea nopții, iar bieții oameni mor înecându-se cu tuburile alea de plastic, cu mainile legate de marginile patului. Nici acum nu pot crede o asemenea grozăvie.

Oamenii mor cu mainile legate de marginile patului

  • Vă mai amintiți cât m-am străduit să intru voluntar într-un spital suport Covid?! Demersurile mele au fost făcute public. Am depus cereri peste tot, la DSP, la DSU, la Ministerul Sănătății, la Institutul Matei Balș, la Spitalul Elias…. Nimic! Un singur răspuns, cum că nu depinde de ei, a venit de la DSP. Atât!
  • Vă amintiți cum se văitau medici că sunt surmenați, obosiți, terminați… Probabil că așa și era. Dar nu acceptau ajutor. În calitate de chirurg m-aș fi priceput să dau o mână de ajutor consistentă. Ei bine, nu!, M-am întrebat mereu… Oare de ce?!
  • Cazul tinerei din Resita, de doar 26 de ani, care a decedat în spital într-un mod suspect m-a zdruncinat teribil. Mama ei susține că a fost ucisă de malpraxis, și că ar avea dovezi în acest sens. Și am ajuns să cred că ceea ce îmi mărturisea prietena mea, manager de spital, era/este , din păcate, realitatea. Evident că nu generalizez. Evident că nu peste tot este așa. Dar în cele mai multe unități sanitare din România domină debandada, lipsa de luciditate, amatorismul și neglijența vizavi de utilități.
  • EȘTI ÎN PERICOL PERMANENT atunci când te internezi în spital: ești în pericol să ți se greșească diagnosticul, operație, medicația, să arzi de viu, să explodezi, să te sufoci, să mori de foame, de sete, de frig, de dezgust sau de infarct pentru că o infirmieră țipă la tine…