Social

Adina Alberts taxează ipocrizia politicienilor. „Ce umor (suflet) negru aveți!”

Adina Alberts taxează ipocrizia politicienilor. „Ce umor (suflet) negru aveți!” În contextul în care politicienii anunță majorarea pensiilor din toamnă, cunoscutul doctor dă exemplu a ceea ce înseamnă o majorare reală, a unei pensii din România.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Adina Alberts scoate în evidență că o pensie minimă pentru un trai decent ar fi de 2000 de lei.

„Pensia se majorează din toamnă. Nu vă e RUȘINE, guvernanților prezenți si trecuți?! Se face horă politică, veselă, în jurul acestor creșteri. De parcă în loc de cei 800-900 de lei, pensionarii și pensionații pe caz de boală vor lua măcar 2.000 de lei, cât ar fi minimul cu care ar putea să trăiască decent în zilele noastre.

„Păi decât nimic?!”, veți spune unii. Într-adevăr, „nimic” nu e „aproape nimic”.

Dați-mi voie să vă prezint situația domnului A.T. din Sector 1, care după 33 de ani de muncă în fabrică, în condiții toxice, s-a îmbolnăvit de inimă și a fost obligat să se pensioneze pe caz de boală. Acesta încasează o pensie de 830 de lei lunar, după toate “majorările” de până acum. Și este singur pe lume.

Probabil ca de la toamnă va avea o mult trâmbițată creștere de pensie, de 20-30 de lei, ajungând la fabuloasa sumă de 850 de lei pe lună. Stimați guvernanți, ce umor (suflet) negru aveți! #SanatateaTAPrioritateaMEA”, este mesajul Adinei Alberts.