Diverse

Adio ”Dansul pinguinului” și ”El Meneaito”, la nunți. Care sunt hiturile la modă preferate de nuntași

Adio ”Dansul pinguinului” și ”El Meneaito”, la nunți. Care sunt hiturile la modă preferate de nuntași

Până nu demult, la fiecare nuntă se dansa obligatoriu ”Dansul pinguinului”, dar și ”El Meneaito”. Dar, gata, ne luăm adio de la ele. Sunt deja expirate și vremea lor a trecut.

Adio ”Dansul pinguinului” și ”El Meneaito”, la nunți. Care sunt hiturile la modă preferate de nuntași

De exemplu, ieșenii care mergeau la nunți, în anii anteriori, dansau de se rupeau podelele, pe melodii precum „Brașoveanca”, „Dansul Pinguinului” și „El Meneaito”. Dar se vede că trendurile s-au mai schimbat, iar în ultimii 2-3 ani aceste melodii au fost înlocuite cu muzică lăutărească, manele, sârbe și hore sau muzică comercială. Alte hituri sunt la modă acum și preferate la petrecerile de nuntă.

La nunțile de acum sunt nelipsite horele și sârbele, care nu se demodează niciodată. Nu mai sunt dansuri pe melodii precum «Brașoveanca», «Dansul Pinguinului» sau «El Meneaito», care erau întâlnite la toate nunțile, sau «Despacito». Acum se pune muzică lăutărească, iar melodia «Ziua-n care tu m-ai sărutat», de la Taraful Rutenilor, e nelipsită de la nunți. Nu se mai dansează pe melodia «Ce seară minunată», ci pe alte romanțe, muzică comercială, «Bosquito», manele remixate. Toată lumea spune că nu ascultă manele, dar se ridică de la mese să danseze când sunt puse la nunți. De obicei în formațiile de la nunți sunt două voci și se îmbină melodiile. Se lasă o pauză când se aduce un nou fel de mâncare iar apoi se iese din nou la dans”, a povestit, pentru bzi.ro, Ana Maria Adonicioaiei, antrenor de dans al școlii Ikim Arts Academy.

Cândva, începutul petrecerii era dat de dansurile pe melodia „Brașoveanca”, un dans pentru cupluri, care își are originea în Ardeal. Se formase ca un ritual, deoarece, după faimoasa ”Brașoveancă”, nuntașii erau invitați pe ringul de dans să se distreze pe ritmurile „Dansului Pinguinului” sau „El Meneaito”. Zis și făcut.

Dansul mirilor, acum, de pe Tik Tok

„Dansul mirilor” este primul dans și cel mai important. Dar și aici s-a schimbat moda. De obicei, mirii alegeau un vals clasic care simboliza începerea unei noi vieți, împreună. Acum, viitorii miri aleg, pentru „Dansul mirilor”, melodii populare pe TikTok.

Din acest motiv, instructorii de dans spun că sunt aglomerați în această perioadă.

„Noi suntem full în această perioadă. De luni până duminică avem cursuri. Sunt solicitări foarte multe și suntem 5 antrenori de dans care se ocupă de viitorii miri. La dansul mirilor cele mai populare melodii sunt Indila – «Love Story», care este popularizată mult pe TikTok. Mai învățăm mirii să danseze pe melodii clasice, pe «Perfect» – Ed Sheeran, «Pentru totdeauna», «I believe în You», «Dulcea și Tandra Mea Fiară», de Eugen Doga. Noi le recomandăm viitorilor miri să aleagă o melodie de suflet, nu populară, să fie o melodie pe care au dansat poate prima dată”, a relatat Andrei Ichim, instructor de dans în cadrul Ikim Arts Academy, pentru aceeași sursă.

Toate vin și toate pleacă, doar hora, un dans simbol al românilor, a rămas de actualitate. Și desigur șlagărele vechi, ale inconfundabilului Dan Spătaru, de exemplu, iubit de toate generațiile, ale cărui sunete vor răsuna, mai departe, peste veacuri (video).

Foto:        video: youtube