Social

Adrian Marinescu, despre reinfectările COVID-19: Contează și imunitatea prin celule

Adrian Marinescu, despre reinfectările COVID-19: Contează și imunitatea prin celule

Medicul infecţionist de la Institutul „Matei Balş” din Capitală, Adrian Marinescu, a vorbit despre reinfectările COVID-19 după imunizare.

Adrian Marinescu a vorbit despre leătura dintre persoanele care decid să se vaccineze și dezvoltarea anticorpilor. Medicul a mărturisit că imunitatea devine dublă, o dată prin trecerea prin boala dar şi prin imunitatea celulelor care au memorie şi pot recunoaște mai repede virusul.

Adrian Marinescu, despre reinfectările COVID-19

„În momentul în care este o vârstă avansată probabilitatea să nu dezvolte anticorpi este mai mare. În afară de imunitatea prin anticorpii atunci când mă vaccinez contează și imunitatea prin celule.

Altfel spus, și dacă nu am un titru de anticorpi corespunzător este foarte posibil atunci când voi veni în contact cu virusul să am acele celule cu memorie care vor știi să recunoască și, practic pot avea un avantaj faţă de cel care nu s-a vaccinat. Este un element important și pe care îl aș lua în calcul. Acest lucru este valabilă și la trecerea prin boală, imunitatea este dublă.

Este probabilitatea mai mică să mă infectezi dacă mă vaccinez, dar nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ceea ce mă interesează e să nu fac boala, să nu fac cu o formă severă și dacă sunt persoane vulnerabile să nu pun viața în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.