Economic

Adrian Oros a facut anuntul! Ce se intampla cu subventiile pentru fermieri

Adrian Oros a facut anuntul! Ce se intampla cu subventiile pentru fermieri. Cererile pentru subvenții pot fi depuse de fermieri online și, tot așa, agricultorii pot interacționa cu agențiile ministerului de resort.

Până acum, puțin peste 99% dintre cei care au cerut au și primit banii, data limită până la care trebuie făcute plățile este 30 iunie. Au fost depuse cereri pentru mai mult de două treimi din suprafața eligibilă – a precizat ministrul Adrian Oros.

Adrian Oros: Avem până acum înregistrate 684 de mii de cereri, din cam 840 de mii care se depun anual, pe o suprafață de 6,3 milioane, din cele 9 milioane de hectare, care de regulă sunt declarate la APIA, prin această procedură simplificată. Am cerut comisiei prelungirea termenului cu o lună, nu am făcut-o numai noi, au făcut-o și alte state.

Ministrul agriculturii a mai anunțat că executivul va subvenționa asigurarea culturilor agricole, acoperind mai mult de două treimi din costul polițelor de asigurare, pentru a-i proteja pe fermieri de consecințele calamităților naturale.

El a mai spus că, de asemenea, guvernul îi va despăgubi pe fermierii care au avut de suferit de pe urma secetei din acest an, fenomenul a afectat 1,4 milioane de hectar, transmite RADOR.