Lifestyle

Aer tropical în acest weekend! Meteorolog ANM: „Disconfort termic accentuat în toată țara”

Aer tropical în acest weekend! Meteorolog ANM: „Disconfort termic accentuat în toată țara”
sursa foto evz

În următoarele două zile, România se va afla sub influența unei mase de aer tropical, după cum explică Alina Șerban, meteorolog ANM.

„Atât astăzi, cât și în următoarele două zile, ne vom regăsi sub influența unei mase de aer tropical ce va determina temperaturi peste 30 de grade în toate regiunile țării, peste 35-36 în partea de sud și de sud-est a teritoriului. În consecință, disconfort termic accentuat cam în toată țara. Și temperaturile minime vor fi destul de ridicate, de la 10-12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 22-23 de grade pe litoral”, spune Alina Șerban.

Instabilitate termică accentuată. „În condițiile în care vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice, acestea vor fi în reprize scurte de timp, în mod deosebit în zonele montane, în partea de nord-vest, de centru a teritoriului. În rest, cerul va prezenta multe perioade însorite, mai ales în sudul și în estul țării. Vântul doar puțin va mai prezenta intensificări pe parcursul zilei de astăzi, în jumătatea de sud a țării, în Oltenia, în Muntenia, în Dobrogea, cel mai probabil”, a continuat ea.

Vremea în Capitală

Și în Capitală vorbim de o vreme caniculară, temperaturi maxime în jurul a 36 de grade. În consecință, disconfort termic accentuat. Temperaturile minime foarte probabil, în zona centrală a Capitalei, 20-21 de grade. În condițiile în care și în Capitală cerul va fi mai mult însorit, deocamdată nu sunt semnale pentru ploi sau fenomene specifice instabilității atmosferice. „Se pare că această masă de aer cald se va menține și în prima jumătate a săptămânii care urmează, astfel încât aceasta va debuta tot cu vreme caniculară în partea de sud și de sud-est a teritoriului”, a mai declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit B1.

Pe durata întregii nopți vom avea un cer senin care se va păstra așa de dimineață până seara. Nu vor apărea ploi în această zi, va fi o atmosferă plăcută.

Vremea pe litoral va fi perfectă pentru iubitorii de plajă. Cerul va fi fără nori pe parcursul celor două zile, nu va fi înnorat nici dimineața și nici în cursul zilei. Seara, în schimb, vor apărea norii. Nu vom avea ploaie.