Economic

Afaceri în vremuri de criză. Ion Țiriac va demola o construcție simbol din București!

Afaceri în vremuri de criză. Ion Țiriac va demola o construcție simbol din București! În plină pandemie de coronavirus, Ion Țiriac are grijă ca afacerile sale imobiliare să meargă mai departe. Astfel, omul de afaceri a început demolarea turnului IFMA (Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare), situat pe Calea Giulești, una dintre cele mai înalte clădiri din țară (114 metri), conform Libertatea.

Turnul pentru testat ascensoare, aflat în apropierea Gării de Nord, a fost finalizat în 1988, însă Ion Țiriac a achiziționat la începutul anilor ’90 cei 25.770 metri pătrați din zona respectivă. Construit în 1972, Turnul pentru Verificarea Ascensoarelor avea la început o înălțime de doar 37 de metri, dar după o vizită a lui Nicolae Ceaușescu la Întreprinderea de Fabricație și Montaj Ascensoare, din 1985, totul s-a schimbat.

Scopul principal era ca aici să fie verificate cele 55 de lifturi care deserveau Casa Poporului. În mod curios, turnul n-a fost folosit niciodată! Pentru că lifturile erau asamblate direct la destinație, acolo unde se montau.

Turnul IFMA. Ceaușescu și-a făcut lift către cer. N-a mers ...

Ce urmează să fie construit în locul acestei clădiri?

Se spune că, pe terenul rămas liber după demolarea clădirii, Ion Țiriac intenționează să ridice un complex rezidențial de lux cu birouri și apartamente, penthouse-uri spațioase dotate cu piscină și SPA interior. Cele mai înalte blocuri din acest complex vor avea și 80 de etaje iar totul va fi finalizat până în 2023.

„Există un proiect spectaculos al domnului Țiriac. Momentan, nu a fost prezentat public pentru că mai sunt detalii de pus la punct. Dar e cert că în Giulești vor apărea clădiri foarte, foarte înalte, ca în zonele importante de birouri din străinătate”, au declarat experți imobiliari, pentrusursa citată.

 

Topul celor mai înalte clădiri din București înainte de demolarea turnului IFMA

  • Sky Tower 137 metri
  • Catedrala Mântuirii Neamului 120 metri
  • Globalworth Tower 118 metri
  • Turnul IFMA 114 metri
  • Ana Tower 110 metri
  • Tower Center International 106 metri
  • Casa Presei Libere 104 metri
  • Hotel Intercontinental 90 metri