Economic

Ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de euro. Cine poate obține banii

Euro, sursa foto Mesagerul de Bistrita ajutor de stat
sursa foto: arhiva companiei

Marcel Boloș, a anunțat că Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activități productive și pentru industria prelucrătoare. Această schemă, mult așteptată de mediul de afaceri, are o valoare de 500 de milioane de euro.

„Schema de ajutor de stat aprobată de către Guvern pentru susţinerea investiţiilor mediului de afaceri are o valoare de 500 de milioane de euro. Proiectele care ar urma să fie depuse au o valoare minimă de 10 milioane de euro. Și o valoare maximă de 100 de milioane de euro. Sunt activităţi care se referă doar la industria şi producţia industrială, industria prelucrătoare. În acest context anticipăm un efect multiplicator pentru economie consistent încât crearea de locuri de muncă, dar şi atragerea de investiţii în economie să poată să fie dusă la bun sfârşit pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a României”, a spus Marcel  Boloş, potrivit Agerpres.

Măsurile privind amânarea amendării faptelor contravenționale pentru modulul e-Factura au fost adoptate tot astăzi.

„Pentru modulul de e-Factura, amenzile care erau între 1.000 lei (…) și 10.000 lei. Acestea s-au amânat până pe data de 1 iunie”, a subliniat el.