Social

Ajutorul pentru încălzire: Ce trebuie să știți despre sprijinul financiar

Bani prejudiciu
sursa foto arhiva companiei

Ajutorul pentru încălzire este disponibil în intervalul 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024. Suplimentul pentru energie va fi acordat separat în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2024. Cetățenii români care nu au reușit să depună cereri în timp util încă pot face acest lucru. Trebuie să se țină cont că subvenția va fi acordată începând cu luna imediat următoare aprobării dosarului.

Asistența pentru încălzire în sezonul rece 2023-2024 va fi acordată doar pe baza unei cereri și a unei declarații sub semnătură proprie. Aceasta din urmă trebuie să cuprindă informații despre componența familiei. Se cer informații privind veniturile lunare, precum și bunurile mobile și imobile deținute. Veniturile în bani vor fi agregate cu alte tipuri de resurse materiale. În acest sens, solicitantul are responsabilitatea de a furniza corect toate informațiile solicitate în momentul completării cererii.

De asemenea, declarația trebuie să includă detalii referitoare la tipul de sistem de încălzire utilizat în locuință, indiferent dacă este alimentat cu gaze, curent, lemne, peleți etc. Conform prevederilor Legii nr. 226/2021, care protejează toate persoanele vulnerabile, indiferent de sistemul de încălzire folosit, aceste informații sunt esențiale, conform informațiilor furnizate de RomâniaTv.