Actual Showbiz

Al Bano: „Nu te gândești la acei copii ucraineni care nu mai au un pat să doarmă? L-am admirat pe Putin şi am cântat pentru el”

Al Bano: „Nu te gândești la acei copii ucraineni care nu mai au un pat să doarmă? L-am admirat pe Putin şi am cântat pentru el”

Cântărețul italian Al Bano a mărturisit că a avut în trecut o relaţie apropiată cu Vladimir Putin, dar că acum detestă tot ce face. Al Bano se declară dezamăgit că la începutul anului a fost inițial pe o „listă neagră” întocmită de ucraineni cu simpatizanții președintelui rus, de pe care a fost scos ulterior.

Al Bano: Nu te gândești la acei copii ucraineni care nu mai au un pat să doarmă? L-am admirat pe Putin şi am cântat pentru el

Despre cântărețul italian Al Bano s-a spus, la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, că ar fi un prieten de-ai lui Vladimir Putin, pentru care a cântat în trecut, și chiar a fost inițial pe o „listă neagră” întocmită de ucraineni cu simpatizanții președintelui rus, de pe care a fost scos ulterior.

Artistul s-a aflat în România pentru a susține concerte la București și Cluj-Napoca, alături de Romina Power. Într-un interviu acordat  pentru Gândul, Al Bano a spus că l-a admirat în trecut pe Vladimir Putin și că a cântat de cinci ori pentru el, dar acum, după invadarea Ucrainei de către trupele ruse, la comanda acestuia, ar vrea să îl întrebe: ”Cu ce curaj te duci la somn, dragă Putin și nu te gândești la acei copii ucraineni care nu mai au un pat să doarmă, nu mai au o familie?”

„De ce război? Trebuie să folosim creierul, ca să nu folosim armele. Asta este ceea ce cred”

Al Bano – care după invazia trupelor ruse în Ucraina și-a anulat toate concertele din Rusia – a explicat de ce înainte de război a fost un admirator al lui Vladimir Putin. El a amintit că Putin a fost desemnat de revista Time ”Personalitatea anului 2007” și chiar a fost propus la premiul Nobel pentru Pace.

„Mi-au luat atunci un interviu despre Putin și eu am spus ceea ce credeam despre el. Și nu trebuie să uite nimeni că lui Putin voiau să îi dea premiul Nobel pentru Pace. Revista Times l-a denumit, cu o primă pagină foarte frumoasă, «Personalitatea anului»”, a spus Al Bano.

Artistul a adăugat că nu înțelege cum un om care ”iubea Occidentul” a ajuns să intre cu tancurile pe pământ străin pentru a lua ceva ce nu îi aparține. Al Bano a condamnat invadarea Ucrainei și s-a declarat dezamăgit de cel căruia i-a cântat de cinci ori.

Actorul Michele Placido, interzis în Ucraina

Interzis în Ucraina are şi actorul Michele Placido, cel care l-a interpretat pe faimosul comisar Corrado Cattani din serialul „Caracatița”. Acesta a povestit recent, când s-a aflat în vizită în ţara noastră că în prezent el are interzis în Ucraina.

„Cu patru ani în urmă, pe vremea fostului președinte, Petro Poroșenko, Ambasada Italiei a primit o scrisoare în care cântărețul Al Bano, un alt cântăreț și regizorul Michele Placido erau declarați spioni ai Rusiei. Eu nu pot să intru în Ucraina în acest moment.

Atunci, cântărețul Al Bano a protestat și după aceea cred că l-au și iertat, dar eu nu am răspuns niciodată. De fapt, ar fi fost interesant să fiu spion al Rusiei, poate așa aș fi rezolvat multe probleme politice. E prima dată când spun aceste lucruri”, a transmis Michele Placido.

Al Bano și Romina, în concerte în România

Al Bano și Romina Power, unul dintre cele mai faimoase duete din muzica italiană, și-au reluat turneul „Live Tour”, întrerupt în anul 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, și a concertat vineri seara la Sala Palatului din București, apoi pe 13 noiembrie, vor fi la Cluj-Napoca, pe stadionul BT Arena, de la ora 20.00.

Este pentru prima dată când Al Bano și Romina Power susțin un concert împreună la Cluj-Napoca, fiind iubiți de publicul român, dar și de comunitatea italiană. Va fi o frumoasă întâlnire între cele două comunități unite prin muzica. Sunt nenumărați fani care îi așteaptă cu nerăbdare, a transmis organizatorul MiraShow, care a precizat că acest spectacol a fost amânat în 2020, din cauza pandemiei.

Cei doi artiști au mai concertat la București, în 2014.