Showbiz

Alazko, cu aproape patru milioane de ascultători pe rețelele muzicale internaționale, este român și are numai 19 ani

Alazko, cu aproape patru milioane de ascultători pe rețelele muzicale internaționale, este român și are numai 19 ani

Maximilian Cotea, creator de back-up, producător, cunoscut în lumea muzicală internațională drept Alazko, are astăzi aproape trei milioane de ascutători pe spotify, iar săptămâna aceasta a ajuns la un milioan de fani și pe Apple Music.

Alazko, cu aproape patru milioane de ascultători pe rețelele muzicale internaționale, este român și are numai 19 ani

Aproape 4 milioane de oameni de pe întreg globul pământesc s-au abonat sau ascultă, periodic, muzica semnată de Alazko.

Acum are 19 ani, dar totul a început la 16 ani, când și-a găsit pasiunea în muzică. Dar nu să asculte, ci să creeze. Sunetele lui muzicale au o tonalitate aparte, ce ține de viitor, pentru că nu se aseamănă cu muzica anilor noștri.

Născut în zodia Vărsătorului, el este un tânăr plin de creativitate și tot ce intreprinde face cu entuziasm. Viziunea lui este futuristă, plină de genialitate și nonconformism. A fost atras de pian încă din clasa întâi, când s-a înscris în școala generală la cursul facultativ extrașcolar de pian.

La 16 ani a fost testat din punct de vedere muzical de un pianist și acesta a dat asigurări părinților lui Maximilian că ”are ureche muzicală și este talentat”. Dar mai departe a mers la școala de limbi străine și nu a urmat cursurile școlii muzicale.

Părinții credeau că se închide în cameră, pentru a se juca cu prietenii și colegii de școală jocuri on-line, dar el, în liniștea proprie, învăța cum se crează muzică.

Când a împlinit 17 ani, cu sprijinul familiei, Maximilian Cotea a încheiat, deja, primele contracte internaționale, cu case de discuri de pe tot mapamondul. Și-a câștigat astfel și primi bani de buzunar.

Mai târziu, la 18 ani, a început să semneze singur toate înțelegerile legate de creația muzicală, termene de executare a serviciilor și alegerea soliștilor cu care să colaboreze.

În România nu există cursuri sau școli pentru producția muzicală

A absolvit școala în limba engleză, ceea ce îi permite să vorbească cu oameni, mai ales, soliști, din întrega lume. Așa să face că are un contract de colaborare chiar și cu un solist din Noua Zeelandă, acum, în derulare.

Și pentru că nu a pornit pe drumul muzicii de la 4 ani, Maximilian nu a putut să-și finalizeze studiile la școlile de artă din România, iar mai târziu a descoperit că nici nu există cursuri de producție, auxiliare, certificate de ministerele de resort românești.

Casele de discuri din străinătate nu cer, însă, certificate, ele au nevoie doar de talent și îl cumpără pe artist. Nu sunt mulți bani, dar este o pregătire practică, al cărei rezultat este vârful piramidei, acolo unde trebuie să fie orice artist român, acolo unde va ajunge și Maximilian, într-o zi.

Maximilian, zis Alazko, crede în visul lui. S-a împiedicat uneori, a căzut, dar s-a ridicat. Iubește ceea ce face și merge mai departe.

Foto: Arhiva personală