Info Actual > Diverse > Alergie la ambrozie sau COVID-19? Simptomele sunt asemănătoare! Medic: Există și o serie de diferențe
Diverse

Alergie la ambrozie sau COVID-19? Simptomele sunt asemănătoare! Medic: Există și o serie de diferențe

Alergie la ambrozie sau COVID-19? Simptomele sunt asemănătoare! Medic: Există și o serie de diferențe

Alergie la ambrozie sau COVID-19? Simptomele sunt asemănătoare! Diana Deleanu, președintele Societății de Alergologie, a explicat cum trebuie să procedăm ca să deosebim simptomele.

Medicii transmit un semnal de alarmă pentru cei alergici la ambrozie și spun că simptomele sunt asemănătoare de cele provocate de COVID-19.

“Există simptome care pot exista și într-o infecție virală, cum este cea cu virusul Sars-Cov-2, dar există și o serie de diferențe. Și atunci, comun ar fi: tusea, strănutul, rinoreea. Diferit este în infecțiile precum cea cu coronavirus este: febra, frisoane, stare generală alterată. În timp ce în alergii avem mai degrabă mâncărime la nivelul nasului, ochilor, de regulă avem strănutul în salve, adică până la 10 ture de strănut una după alta. De regulă pacienții cu alergie știu de această boală și practic ei își reiau simptomatologia atunci când apare alergenul, cum este de exemplu polenul de ambrozie în perioada asta, iar din punct de vedere epidemiologic, infecțiile virale se transmit de la un om la altul, deci se molipsește afecțiunea, în timp ce alergiile nu.”, a declarat Diana Deleanu la Realitatea Plus.

Numărul pacienților, în creștere

Medicul Diana Deleanu trage semnalul de alarmă și transmite că numărul pacienților alergici la ambrozie este în creștere.

“Numărul de pacienți care suferă de această alergie este în creștere în întreaga lume și noi urmărim același trend, depinde și de extensia acestei buruieni pe suprafață. Cu cât avem mai multă buruiană, avem mai mult polen, cu atât avem și mai mulți pacienți care suferă din cauza lui. Tratamentul este tratamentul unei afecțiuni alergice, cu o singură subliniere, la ambrozie sunt de multe ori forme mai severe de alergie.”, a subliniat Diana Deleanu.

CE ESTE AMBROZIA?

Este un membru al familiei margaretelor, cu flori mici de culoare verde-gălbuie care produc cantități mari de polen – aproximativ un milion de boabe pe plantă, pe zi.