Lifestyle

Alertă aeriană! Avionul care transporta maști de protecți a fost întors din drum

Alertă aeriană! Avionul care transporta maști de protecți a fost întors din drum. Un avion Spartan al MApN care transporta echipamente medicale în Spania a fost întors din drum, la scurt timp după decolare. 

Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN , a declarat pentru RRA: ”Bună ziua. Într-adevăr, în această dimineață o aeronavă de tip Spartan C-27 J care executa o misiune spre Spania, pentru a duce echipamente de protecție, 90.000 de măști de protecție de tip FFP2 urmau să ajungă în Spania. Echipajul a luat, în urmă semnalării aparaturii de zbor că există o problemă tehnică, echipajul a aplicat procedura standard în astfel de situații și a decis revenirea aeronavei în deplină siguranță pe aeroportul din București, mai exact la baza 90 aeriană. Aș vrea să precizez că această misiune va fi reluată mâine după același programul rar.”

Oliver Anghel,  purtătorul de cuvânt al MApN,  a precizat că echipajul, care a dat alerta aeriană, a fost în deplină siguranță în permanență, a decis, conform procedurii standard, în urma semnalării aparaturii de zbor că există o problemă tehnică, să revină la bază.  Revenirea s-a făcut în deplină siguranță.