Lifestyle

Alertă. Atac terorist dejucat. Unde urma să aibă loc atentatul?

Alertă. Atac terorist dejucat. Unde urma să aibă loc atentatul?

Alertă. Autorităţile din Germania şi Danemarca au dejucat planul comiterii unui atac terorist în Europa. Trei indivizi de origine siriană despre care se crede că au plănuit să comită un atac terorist au fost reținuți, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de publicaţia Der Spiegel.

Trei fraţi sirieni sunt acuzaţi de complot în vederea comiterii unui atac terorist. Aceștia au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni antiteroriste a autorităţilor din Germania şi Danemarca.

Au comandat cinci kilograme de sulf şi cinci kilograme de pulbere

Alerta a fost declanşată după ce oamenii legii din Germania au depistat că unul dintre sirieni a comandat cinci kilograme de sulf şi cinci kilograme de pulbere de aluminiu, cerând expedierea materialelor la adresa fratelui său, în orăşelul german Dessau.

Poliţia germană a descins în locuinţa suspectă din Dessau

Poliţia germană a descins în locuinţa suspectă din Dessau, dar nu a găsit încă materialele comandate. În schimb, au fost găsite materiale pirotehnice şi un drapel al reţelei teroriste sunnite Stat Islamic.

Anchetatorii suspectează că aceştia pregăteau comiterea unui atac terorist în Germania, Danemarca ori în alt stat european.