Social

Alerta! Cât de sigură este mâncarea servită bolnavilor

Alerta! Cât de sigură este mâncarea servită bolnavilor în spitale, este o întrebare legitimă după ce o bucătăreasă a fost a fost testată pozitiv cu COVID-19.

O bucătărie a Spitalului Clinic Județean Mureș a fost închisă și supusă dezinfecției, iar 17 anagajați vor intra în autoizolare la domiciliu, după ce o bucătăreasă a fost testată pozitiv cu COVID-19. Se pare că aceasta s-a infectat de la vasele de bucătărie care veneau la spălat de la clinica de boli infecțioase.

Corespondenta RRA, Marcela German: ”Managerul Spitalului Clinic Județean Mureș, doctor Daniel Porav-Hodade spune că teoretic din ancheta epidemiologică reiese că pacienta nu a avut un contact cu o persoană suspectă. O posibilă explicație a infectării este că până în urmă cu o săptămână blocul alimentar primea vasele pentru a fi spălate de la Clinica de Boli Infecțioase. Cert este că toți colegii bucătăresei vor fi testați.”

Daniel Porav-Hodade: ”Toate cele 17 persoane care au fost în contact, în ultimele şase zile mâine dimineață vor fi testate și după aceea intră în autoizolare. S-au întreprins măsurile de dezinfecție. Este închis blocul operator și funcționăm acum în trei schimburi cu celălalt bloc alimentar ca să furnizăm mâncarea.”

Managerul Spitalului din Târgu-Mureș mai spune că oricum de o săptămână s-a dat ordin ca toată mâncarea să fie distribuită în caserole ca să numai fie nevoie de transportul și atingerea vaselor. Toți pacienții și tot personalul primesc hrana la caserolă.