Info Actual

Info Actual > Social > Alertă de incendiu la „Marius Nasta”. O degajare de fum a cuprins unitatea mobilă ATI
Social

Alertă de incendiu la „Marius Nasta”. O degajare de fum a cuprins unitatea mobilă ATI

Alertă de incendiu la „Marius Nasta”. O degajare de fum a cuprins unitatea mobilă ATI

Alertă de incendiu la „Marius Nasta”. Duminică seară a fost anunțat un incendiu la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, unitate COVID. O degajare de fum a cuprins unitatea mobilă ATI. Alerta a fost dată la ora 22.22 de personalul medical. 

Ministrul sănătății Vlad Voiculescu a spus că „totul este în regulă, a fost un incident minor, cu sperietură mare, însă”. Acesta a mai precizat că nu a fost vorba despre un incendiu, ci doar de o degajare de fum sau abur, lucru ce urmează să fie stabilit de pompieri. Nici un pacient nu a fost în pericol, iar acum aceștia sunt transferați deja pe secții în Institut.

„Este vorba despre un TIR, o caravană ATI, care este în curtea spitalului Marius Nasta. De la un generator am înţeles că a ieşit fum, înţeleg că nu a fost în niciun moment foc. Repet, nu există victime, toată lumea este în siguranţă. Toţi pacienţii care erau înăuntru erau neintubaţi. A început deja transferul în secţiile spitalului. Sunt locuri suficiente, nimeni nu a fost rănit (…). Înţeleg că lucrurile sunt din nou funcţionale. Nu a existat foc. Pacienţii sunt transferaţi”, a declarat ministrul.

El a reamintit că în ceea ce privește siguranța spitalelor la incendii, toate unitățile din țară trec prin verificări după incendiul de la „Matei Balș” de la sfârșitul lunii trecute.

Apelul a venit de la personalul spitalului, care a spus că a văzut flacără. Au fost trimise 8 autospeciale cu apă și spumă, 2 utilaje cu scări, 3 echipaje de descarcerare, 12 echipaje SMURD și două ambulanțe. Primele echipe de intervenție au ajuns la ora 22:30.

S-a făcut mai întâi evacuarea pacienților din unitatea mobilă în spital și apoi verificări pentru sursa de fum sau abur sau „poate amândouă”. Pentru aceasta, a fost deschisă unitatea de climatizare, de unde se pare că a provenit fumul sau aburul. Pompierii nu au găsit însă aici niciun fel de cabluri arse, potrivit , potrivit Agerpres.

Oficialul ISU a precizat că în habitaclul unde se aflau pacienții nu a pătruns în niciun moment nici abur, nici fum și urmează să se afle cauza exactă a degajării de fum.