Actual Lifestyle

Alertă meteo: cod galben pentru mai multe județe. Unde vor avea loc ninsori, după schimbarea bruscă a vremii

Cod galben de 1 mai
Infoactual/arhiva

Brusc, vremea se schimbă în România și meteorologii anunță cod galben pentru mai multe județe. Unde sunt așteptate ninsori și mai multe amănunte, în cele ce urmează.

Alertă meteo: cod galben pentru mai multe județe. Unde vor avea loc ninsori, după schimbarea bruscă a vremii

Specialiștii meteo au emis atenționare de cod galben până pe 5 ianuarie, ora 14, după-amiaza. Vremea se răceşte şi vântul va prezenta intensificări pe alocuri, în special în jumătatea de nord a ţării. De asemenea, va fi viscol în mai multe judeţe și în următoarele ore. La altitudini mai mari va ninge viscolit.

În regiunea Moldovei, la Slănic, de exemplu, a plouat, miercuri dimineața. Temperaturile sunt ridicate, nici urmă de vreun fulg de zăpadă. Autoritățile locale fac eforturi susținute pentru a menține gheața de pe un patinoar încropit chiar în centul stațiunii, pentru bucuria turiștilor și copiilor lor, care mai sunt încă în vacanța de iarnă.

Deși vremea este întunecată și mohorâtă, turișii din Slanic Moldova se bucură de gheața pe care patinează zilnic

Potrivit ANM:

„În intervalul menționat (până pe 5 ianuarie inclusiv n.r.), în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra
viteze de 55-60 km/h.”

A fost emisă atenționarea de cod galben pentru interval 5 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12, când sunt aşteaptate intensificări ale vântului, viscol la altitudini de peste 1700 m.

„În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100-120 km/h și temporar va ninge viscolit.

Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55-70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului,” au mai tranmis specialiștii ANM, citați de media.

Cum va fi vremea și în București

Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar în noaptea de miercuri spre joi (4/5 ianuarie) probabilitatea de formare a ceții va fi ridicată. Vântul se va intensifica temporar pe parcursul zilei de joi (5 ianuarie) cu viteze la rafală de 40-45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar în timpul dimineților se vor înregistra temperaturi de 3-6 grade, au mai spus meteorologii de serviciu.