Social

Alexandru Rafila a făcut anunțul! Când vom scăpa…

Alexandru Rafila a făcut anunțul! Când vom scăpa…

Dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, a vorbit despre renunţarea măştii de protecție în aer liber, pe stradă şi în alte spaţii deschise. Potrivit medicului, putem renunţa la mască atunci când o să avem puţine cazuri iar transmiterea comunitară va fi puţin probabilă.

Profesorul Alexandru Rafila a explicat ce condiţii trebuie îndeplinite pentru a putea renunţa la purtarea măştii.

Rafila: Campania de vaccinare ar fi una dintre condiţii

„În aer liber o să putem să renunţăm la mască atunci când o să avem puţine cazuri iar transmiterea comunitară va fi puţin probabilă, şi o să avem doar o transmitere sporadică. Adică riscul de a te îmbolnăvi atunci când eşti în aer liber se reduce pentru că persoanele infectate sunt extrem de puţine în comunitate. Acesta este momentul. Campania de vaccinare ar fi una dintre condiţii”, a explicat  reprezentantul României la OMS, într-o intervenţie la România TV.

Referitor la ancheta datelor pandemiei și a raportărilor morților Covid-19, Rafila a declarat recent că va fi înființată o comisie care va ancheta toate datele pandemiei, de la numărul de cazuri, testările făcute, până la numărul morților de Covid-19.

„Noi considerăm că o astfel de comisie este foarte utilă și sperăm ca cei de la USR-PLUS să sprijine această inițiativă în sprijinul transparenței pe care o clamează pentru că scopul acestei comisii nu este să găsească vinovați, ci să ofere răspunsuri populației încât oamenii să-și poată repune încrederea în autorități, în sistemul de sănătate și să putem trece în mod responsabil, împreună, peste această pandemie”, a explicat Alexandru Rafila, în Parlament.