Lifestyle

Aliment miraculos pentru creier! Bilic: „Consistență cremoasă face bine…”

Aliment miraculos pentru creier! Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic a oferit informații noi despre desertul recomandat în orice anotimp.

Mihaela Bilic a prezentat pe rețelele sale de socializare ce trebuie să știm despre „orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă”.

Aliment miraculos: Amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge

„Cine a zis că înghețata se mănâncă doar vara? În realitate, înghețata e un desert recomandat în orice anotimp, măcar și pentru faptul că nu există alt dulce mai satisfăcător pentru creier și mai prietenos pentru siluetă.

Dpdv nutriție, amestecul de lapte cu puțin zahăr se absoarbe lent în sânge, iar cantitatea de grăsime e mult inferioară altor prăjituri (maxim 8-10%). Apoi înghețata e aerată, „umflată”/expandată cu aer, chiar dacă volumul pare mare, în realitate greutatea este mult mai mică, doar la jumătate (de ex. o cutie de 1 litru are doar 500 grame)

Nu în ultimul rând înghețata este cremoasă, iar consistența ei stimulează în creier o zonă responsabilă de plăcere. Orice aliment cremos, fie că e vorba de frișcă, înghețată, smântână sau banană bine coaptă, are acest efect de calmare cu bună-dispoziție care nu este legat de compoziția de nutrienți, ci exclusiv de consistență.

Rămâne doar să vă alegeți marca și aroma preferată și să aveți puțintică răbdare înainte de degustare: toată lumea știe că înghețata e bună atunci când începe să se topească, deci dați-i răgaz de câteva minute după ce ați scos-o din congelator, cât să devină cremoasă și delicioasă”, a scris Mihaela Bilic pe contul personal de Instagra