Info Actual

Info Actual > Diverse > Alimente care întăresc sistemul imunitar. Ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic!
Diverse

Alimente care întăresc sistemul imunitar. Ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic!

Alimente care întăresc sistemul imunitar. Ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic!

Alimente care întăresc sistemul imunitar. În mijlocul pandemiei, alimentația ar trebui să fie marele aliat pentru a vă întări sistemul imunitar și, deși trebuie să știm că nu există soluții miraculoase, există anumite principii generale pentru menținerea unui sistem imunitar sănătos care constă, fundamental, în a avea o dietă sănătoasă.

Multe studii științifice confirmă faptul că o dietă variată și sănătoasă, precum și consumul de probiotice în mod regulat, contribuie la buna funcționare a apărării. Trebuie să ținem cont de faptul că anumiți nutrienți, precum cuprul, zincul, fierul, seleniul, vitaminele A, B6, B9, B12, C și D sunt legate de funcționarea normală a sistemului imunitar.

Următoarele alimente ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic:

Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi. Bogat în calciu și bacterii bune, iaurtul ajută la echilibrarea sistemului digestiv. Consumul zilnic de o cană de iaurt întărește flora bacteriană și reduce riscul de infecții gastrointestinale.

Fructe roșii și citrice. Fructele roșii sunt printre cei mai buni antioxidanți din regnul plantelor; de asemenea, conțin mai puțin zahăr decât multe fructe. La rândul său, citricele sunt o sursă excelentă de vitamina C. Printre opțiunile pe care le avem: afine, căpșuni, portocale, mandarine, lămâie, etc.

Alimente care întăresc sistemul imunitar. Ar trebui să facă parte din meniul tău zilnic!

Usturoiul și ceapa. S-a dovedit că proprietățile bactericide, antivirale și imunostimulatoare ale acestor alimente măresc apărarea.

Brocoli. Oferă numeroase minerale și vitamine, printre care se remarcă A, C și E, precum și antioxidanți și fibre. Cel mai bun mod de a obține toți nutrienții săi este să-l mănânci crud sau la aburi. Broccoli activează apărarea datorită glucozinolaților care stimulează sistemul imunitar.

Amintiți-vă, trebuie să mențineți o dietă variată, bogată în fructe, legume, cereale integrale; și să limitați consumul de alimente procesate, bogate în grăsimi și zahăr. Hidratarea corectă vă va aduce, de asemenea, mai multe beneficii!