Lifestyle

Alimente contrafăcute pe care le cumpărați fără să știți! Pot provoca daune grave sănătății

Alimente contrafăcute pe care le cumpărați fără să știți! Pot provoca daune grave sănătății

Alimente contrafăcute pe care le cumpărați fără să știți! Pot provoca daune grave sănătății. Adesea ne sunt vândute alimente contrafăcute de ani de zile și nu ne dăm seama niciodată. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente.

Falsificarea este o afacere reală și foarte profitabilă, în ciuda faptului că este cel mai necinstit. Există unele contrafaceri ale căror venituri depășesc chiar și cele ale produselor lor originale originale.

Până acum știm cu toții să recunoaștem gențile și tricourile contrafăcute, dar ceea ce nu știam este că produsele alimentare pot fi, de asemenea, contrafăcute. Deoarece nu este atât de ușor să detectați un produs alimentar contrafăcut, vă vom spune cum să le diferențiați.

Mazăre

Alimente contrafăcute pe care le cumpărați fără să știți! Mazărea contrafăcută nu sunt mazăre pe care o știm cu toții, e un amestec de soia, mazăre de zăpadă, coloranți și metabisulfit de sodiu, care este interzis în multe țări.

Pentru a evita cumpărarea de mazăre falsă, cumpărați cele mai populare produse care indică regiunea de origine a produsului. Acordați atenție și culorii, dacă este o culoare nefirească, acestea sunt false.

Scorţişoară

Scorțișoara contrafăcută este de fapt cassia, o rudă a condimentului care este capabilă să provoace daune grave sănătății, deoarece efectele sale aromate provoacă dureri de cap.

Pentru a evita cumpărarea de cassia în loc de scorțișoară, uitați-vă la ingrediente. Dacă scrie Cinnamomun verum, este adevărată scorțișoară, dacă spune Cinnamomun aromaticum, este cassia.

Afine

Într-un studiu realizat de Centrul pentru Drepturile Consumatorilor din Statele Unite, s-a constatat că majoritatea produselor care pretindeau că includ afine, în realitate nu conțineau decât un amestec de amidon, ulei hidrogenat, culori și arome.

Dacă indigotina colorantă (E132) este prezentă în compoziția produsului, este foarte probabil să nu existe afine reale printre ingredientele sale.

Apă minerală

Da, chiar și apa minerală poate fi falsificată. Nu înseamnă că apa este „falsă”, dar apa minerală originală este extrasă din sursă și este îmbuteliată direct. Falsurile sunt de obicei un amestec de apă de la robinet, iod și sare.

Apa minerală originală indică sursa sa naturală și indică pentru ce poate fi administrată. Asigurați-vă că eticheta este bine atașată, capacul bine înșurubat, precum și literele bine tipărite.

Frișca

Poate că am consumat o cremă contrafăcută în tot acest timp. Frisca grea pe care o cumpărăm adesea este de fapt un amestec de ulei de cocos, sirop de porumb și arome și, deși conține lapte, concentrația sa este de obicei foarte scăzută. Pentru a vă asigura că luați frișcă adevărată, verificați dacă eticheta scrie „smântână” și nu „grăsimi vegetale” sau „zahăr”.