Lifestyle

4 alimente pe cale de dispariție! Consumă-le cât încă le mai găsești în magazine

4 alimente pe cale de dispariție! Consumă-le cât încă le mai găsești în magazine

4 alimnte pe cale de dispariție! Specialiștii trag un semnal serios de alarmă, la nivel global. Un număr considerabil de alimente ar putea dispărea de pe piață, din cuza schimbărilor de climă și a încălzirii globale.

4 alimente pe cale de dispariție!

Studiile arată că, în următorii ani, o mare parte a alimentelor preferate de oamenii din toate colțurile lumii ar putea dispărea. Specialiștii susțin că, în curând, alimentele precum cafeau sau ciocolata nu vor mai fi disponibile.

Producție de ceai verde este un exemplu îngrijotător care, în următorul deceniu ar avea mult de suferit. Plantele devin tot mai vulnerabile la insecte, iar frunzele de ceai de calitate inferioară sunt doar o parte a problemelor cu care se vor confrunta producătorii, din cauza condițiilor climatice globale.

Cafeaua

Până în 2050 producția de cafea la nivel global se reduce cu mai bine de 50%, potrivit statisticilor.

Ciocolata

Din păcate, arborii de cacao sunt din ce în ce mai afectați de schimbările climatice, așa că nu se știe cât de mult timp ne vom mai bucura de ciocolată. Producția de cacao poate fi redusă cu un milion de tone pe an, din cauza umidității scăzute și a temperaturilor ridicate.

Miere

În principal, albinele sunt foarte afectate de încălzirea globală, dar și afectate de schimbările climatice. Creşterea nivelului de dioxid de carbon duce la reducerea proteinelor din polen, care este principala sursă de hrană a albinelor.

Fructe

În anii care urmează, fructele precum piersicile, caisele, cireșele și merele ar putea deveni, și ele, un lux, dar și pomii fructiferi sunt în pericol. Va trebui să le înlocuim cu fructe care pot rezista cu ușurință condițiilor climatice extreme, potrivit Playtech.