Info Actual

Info Actual > Diverse > Alimente pe care nu trebuie să le păstrați niciodată la congelator. Mulți oameni fac greșeala ASTA!
Diverse

Alimente pe care nu trebuie să le păstrați niciodată la congelator. Mulți oameni fac greșeala ASTA!

Alimente pe care nu trebuie să le păstrați niciodată la congelator. Mulți oameni fac greșeala ASTA!

Alimente pe care nu trebuie să le păstrați niciodată la congelator. Mulți oameni fac greșeala de a depozita aceste 7 produse alimentare la congelator

Congelatorul este unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este foarte util atunci când vreți să depozitați alimente care altfel s-ar pierde. Când mâncarea este congelată, o puteți păstra mult mai mult decât dacă ați fi păstrat-o în frigider. Știați însă că există destul de multe produse alimentare pe care nu ar trebui să le păstrați la congelator?

Acestea sunt șapte produse alimentare pe care nu trebuie să le păstrați niciodată în congelator.

1. Ouă

Multe produse alimentare se micșorează atunci când sunt congelate. Nu este valabil pentru ouă. Oricine a încercat să înghețe un ou a ajuns probabil la această concluzie: oul va exploda în interiorul cochiliei sale când va atinge o anumită temperatură. Acest lucru face din congelator un loc inadecvat pentru depozitarea ouălor. Dacă trebuie să îngheți ouăle din orice motiv, mai întâi curăță-le. În acest fel, evitați spargerea lor.

2. Brânză

Brânza nu se pune la congelator, dar dacă totuși o face, cel mai probabil își va pierde textura. Devine sfărâmicioasă și, în loc să fie ușor de tăiat, întreaga bucată se va destrăma. Dacă doriți doar să tăiați o bucată de brânză pe care să o puneți pe pâine, nu acesta este rezultatul pe care îl căutați. Acest lucru nu este valabil doar pentru brânzeturile de tip Gouda, ci și pentru brânzeturile franceze precum Camembert și Brie. Morala poveștii: nu îngheța brânza.

3. Orez

S-ar putea să știți deja că gustul orezului nu se îmbunătățește dacă îl depozitați în frigider, ceea ce v-ar fi putut determina să credeți că congelatorul este un loc mai bun pentru a-l păstra. Depozitarea orezului la congelator îl va face să nu mai aibă gust, de îndată ce este decongelat din nou. Cel mai bun lucru de făcut este să mănânci orezul imediat după ce l-ai fiert.

4. Pastele. Alimente pe care nu trebuie să le păstrați niciodată la congelator. Mulți oameni fac greșeala ASTA!

La fel ca în cazul orezului, pastele congelate nu își îmbunătățesc calitatea la congelator. Ba chiar dimpotrivă. Deși poate părea o idee bună să gătești o oală mare de paste la începutul săptămânii și apoi să o îngheți în următoarele câteva zile, cel mai bine este să nu faci asta. Odată ce pastele s-au dezghețat, își vor pierde toată consistența obișnuită cu amidon. Rezultatul? Pastele îngroșate. Cu toate acestea, puteți congela sosul de paste. Deci, puteți face sosul din timp și apoi gătiți pastele separat de fiecare dată.

5. Maioneza

Sosurile cremoase precum maioneza nu îngheață bine. Cremei nu-i place să fie înghețată, ceea ce înseamnă că maioneza ta delicioasă nu va avea niciun gust atunci când este decongelată. În schimb, va fi ca brânza de vaci. Este păcat, așa că ține-o la frigider!

6. Cartofi

Cartofii nu au nevoie de multă îngrijire, dar punerea lor în congelator va duce la o mare dezamăgire. Cartofii nefierți vor avea o consistența granulată atunci când sunt înghețați, făcându-i aproape necomestibili pentru oricui îi place un cartof bun și aromat. Depozitați-i într-un dulap întunecat.

7. Conserve

Nu este absolut necesar să congelați conservele. Aceste cutii conțin suficiente conservanți proprii, ceea ce înseamnă că nu este nevoie să le congelați. De asemenea, dacă puneți o cutie de mâncare în congelator, este foarte probabil să explodeze. Ați deschis o cutie, dar nu aveți nevoie de tot conținutul ei imediat? Ai putea scoate restul de mâncare din cutie și a-l congela în niște caserole.