Lifestyle

Alimentele strict interzise de Biblie. Iisus Hristos: „Viaţa este mult mai importantă decât hrana”

Alimentele strict interzise de Biblie. Iisus Hristos: „Viaţa este mult mai importantă decât hrana”

Alimentele strict interzise de Biblie. Iisus Hristos: „Viaţa este mult mai importantă decât hrana

Multe dintre alimentele pe care le consumă creștinii zilelor noastre erau interzise de părinţii Bisericii din primele secole. În Sfânta Scriptură a Vechiului Testament scrie care sunt alimentele interzise

Alimentele strict interzise de Biblie. Iisus Hristos: „Viaţa este mult mai importantă decât hrana”

  • Carnea de porc

Carnea de porc este unul dintre alimentele cele mai iubite şi consumate, în ciuda efectelor dăunătoare. Unele persoane consideră carnea de porc o alternativă sănătoasă la carnea de vită, însă această opţiune culinară necesită precauţii speciale. Și totuși Biblia precizează clar: „Să nu mâncaţi carne de porc şi să nu vă atingeţi de el”. (Leviticul 11:7-8)

  • Carnea de iepure

Cu un conţinut scăzut de colesterol şi de grăsimi, carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, de calciu şi de anumite vitamine din complexul B, dar se regăseşte, de asemenea, pe lista de alimente interzise în Biblie. „Iepurele de casă e necurat pentru voi”.

  • Pe lista de alimente interzise în Biblie se află și o parte din carnea de pasăre: „Din păsări să nu mancati şi să vă îngreţoşaţi de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgribtorul si vulturul de mare; corbul şi şoimul cu soiurile lor; toată cioara şi soiurile ei; struţul, cucuveaua, rândunica şi uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul şi cocorul; cocostârcul, pupăza şi liliacul”.

Tatuajele. Desenele pe piele reprezintă un păcat: Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje

  • Printre lucrurile interzise în Biblie se numără şi purtarea tatuajelor de orice fel. Un credincios adevărat, care respectă Biblia, se va feri de tatuaje, conform scrierii din Leviticul 9:28. Aceasta spune „Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă faceţi slove săpate pe voi”.

Bârfele: Să nu umbli cu bârfe în poporul tău

  • Chiar dacă le considerăm nevinovate, şi bârfele sunt interzise în Cartea Sfântă:

„Să nu umbli cu bârfe în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău”. (Leviticul 19:16)

Prezicerile şi vrăjitoarele

  • Un alt lucru interzis cu vehemenţă de Biblie se referă si la vrăjitorie