Info Actual

Info Actual > Diverse > Alimentul care ar putea preveni infectarea cu noul virus. Este recomandat de autorități
Diverse

Alimentul care ar putea preveni infectarea cu noul virus. Este recomandat de autorități

Alimentul care ar putea preveni infectarea cu noul virus. Este recomandat de autorități

Alimentul care ar putea preveni infectarea cu noul virus. Uleiul de ficat de cod este un supliment alimentar derivat din ficatul peștilor de cod. Pentru că acest ulei conține, de asemenea, vitamina A și vitamina D, experții îl recomandă tuturor pentru că cel care îl consumă ar putea avea un risc mai scăzut de a face Covid-19.

În urma unui proiect mai amplu al Spitalului Universitar din Oslo, Norvegia, specialiștii au invitat norvegienii să participe la un studiu. Norvegienii au fost rugați să răspundă la un chestionar online despre obiceiurile lor de viață: ce suplimente alimentare iau și ce simptome au avut cei care s-au infectat cu noul coronavirus.

Alimentul care ar putea preveni infectarea cu noul virus. Este recomandat de autorități

Rezultatul este surprinzător. Aproximativ 150.000 de persoane au menționat că ei consumă în mod regulat ulei de ficat de cod.  Experții spun că cei care au consumat acel aliment sunt mai puțin predispuse la infectare, iar cele care contractează totuși virusul, dezvoltă forme ușoare ale bolii.

O nouă perspectivă asupra efectelor pozitive ale consumului de ulei de ficat de cod

„Am fost contactați de Spitalul Universitar din Oslo și am văzut aceasta ca o oportunitate de a contribui la lupta împotriva pandemiei, obținând în același timp o nouă perspectivă asupra efectelor pozitive ale consumului de ulei de ficat de cod”, spune Gunnhild Aarstad, director de cercetare, dezvoltare și inovare la compania Orkla Health.

Citește mai mult despre uleiul de ficat de cod pe doctorulzilei.ro.