Lifestyle

Alimentul miraculos care trebuie mâncat în fiecare zi: Face pur si simplu minuni

Alimentul miraculos care trebuie mâncat în fiecare zi: Face pur si simplu minuni

Există un aliment ieftin care te ajută să trăiești mai mult. Este considerat de experți cel mai sănătos aliment din lume, dar mulți îl evită neștiind care sunt beneficiile.

Este vorba, mai exact, despre fasole. Fasolea uscată este bogată în proteine și fibre de asemenea au și multe minerale. Mai mult, suplimentează fibrele necesare microbomului nostru și accelerează sistemul imunitar.

Exploratorul Dan Buettner a călătorit în Okinawa, Japonia, în Nicoya, Costă Rică, în Ikaria, Grecia, în Loma Linda, California și Sardinia, Italia, toate acestea fiind ”zone albastre”.

Fasolea te ajută să trăiești mulți ani, dacă o consumi periodic

Fasolea are efecte miraculoase asupra sănătății și longevității. Te ajută să trăiești mulți ani, dacă îl consumi periodic. Este în topul ingredientelor care fac minuni pentru longevitate. Este sănătos și îți aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sigur nu știai ce se întâmplă, de fapt, dacă îl consumi.

Se reduce riscul de deces cu 8%

Mănâncă două lingurițe în fiecare zi și efectele vor fi uluitoare. Pentru fiecare două lingurițe consumate într-o zi din acest produs minune, se reduce riscul de deces cu 8%. Te ajută să lupți cu obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare, demență și cancerul.

Sunt, de fapt, locurile în care locuiesc cei mai mulți centenari. Scopul a fost să afle ce alimente consumă aceștia. În afară de călătorii, a discutat cu numeroși nutriționiști. Ceea ce a descoperit l-a uimit. În topul celor mai recomandate alimente, jumătate dintre ele fac parte din familia leguminoaselor.

Alimentul ieftin și banal. Aici reamintim lintea, boabele de soia, mazărea, nautul și fasolea. Acest ingredient este unul care are grijă și de mediul natural. Poate fi produsă oriunde, este ieftină și nu necesită congelarea, fiind fasole uscată. În plus, poate fi depozitată ușor pentru o perioada mai lungă de timp, scrie csid.ro.

Și Mihaela Bilic a readus în prim plan acest aliment căzut oarecum în dizgrație. Specialistul ne atrage atenția că banala fasole îngrașă mai puțin decât cartoful sau orezul.

„Tuturor ne place ciorba de fasole (cu sau fără afumătură) sau fasolea bătută cu ceapă prăjită, bineînțeles. A găti fasole poate nu ar fi așa de greu, greu este să o fierbi corect: pusă de cu seară la umflat în apă, care ar trebui să o și schimbi de 2-3 ori, apoi dată în clocot încă o dată pentru că abia a doua oară să fie fiartă și gătită până la capăt.

Multe gospodine se lasă păgubașe din cauza acestui efort,însă păgubiți suntem tot noi în final, pentru că am ajuns să mâncăm fasole din ce în ce mai rar. Dacă ar fi să ne luăm după recomandările nutriționale, leguminoasele boabe trebuie să fie prezente în meniu de minimum 2 ori/săpt, indiferent că vorbim de fasole, mazăre, linte sau năut”, spune medicul.

 Când ați mâncat ultima oară fasole? Știați că e cea mai bogată sursă de fibre?

Dar de bogăția în minerale știați? Fiartă corect nu balonează, iar de îngrășat, îngrașă mai puțin decât pâinea, orezul sau cartoful. În schimb scade colesterolul din sânge și are glucide ce se absorb lent (și cei cu diabet o pot consuma).

Nu aveți timp de gătit? Atunci apelați la conserve! Fasolea din conserve e gata fiartă, chiar super-fiartă, așa că nu vă rămâne decât să îi puneți restul ingredientelor și în câteva minute mâncarea e gata! Conserva e un produs sterilizat prin căldură, deci nu are nevoie de alți agenți de conservare. Alegeți sortimentele “curate”, care au numai 3 ingrediente: fasole, apă, sare”, a scris Mihaela Bilic, miercuri, pe contul de Instagram.