Lifestyle

Almanahul Evenimentul Istoric nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă. Ediția 2022 – Spionaj – Contraspionaj

Almanahul Evenimentul Istoric nu trebuie să vă lipsească din bibliotecă. Ediția 2022 – Spionaj – Contraspionaj

Nici unui pasionat de istorie nu trebuie să rateze Almanahul Evenimentul Istoric, iar ediția 2022 Spionaj-Contraspionaj este cu totul și cu totul specială. Veți merge într-o călătorie prin lumea serviciilor secrete, veți descoperi documente inedite din arhivele românești sau străine, dar și mărturii senzaționale.

Crime comandate de la distanță

Caută Almanahul Evenimentul Istoric la punctele de difuzare a presei sau comandă-l online pe www.edituradecarte.ro şi porneşte în călatoria pe culoarele întunecate ale serviciilor secrete!

Crime comandate de la distanță, vedete strălucitoare folosite în operațiuni de spionaj, personalități din cele mai variate domenii urmărite de agenți, veți regăsi în cele 260 de pagini de istorii inedite ale ediţiei cu numărul trei a Almanahului tot arsenalul de ingrediente care au făcut ca poveștile de spionaj să fie printre cele mai apreciate de publicul din întreaga lume.

Adrian Năstase şi posibilele legături cu spionajul francez.

Printre subiectele interesante pe care le puteți citi integral în Almanahul Evenimentul Istoric amintim despre Adrian Năstase şi posibilele legături cu spionajul francez. În primul raport întocmit de Departamentul Securității Statului era prezentat că Adrian Năstase “a călătorit frecvent în străinătate, în special în Franța, unde a ținut cursuri la Sorbona și la UNESCO.

Din informații neverificate rezultă că într-o asemenea împrejurare, respectiv în 1982, aflîndu-se în SUA, ar fi intenționat să nu mai revină în țară.” Din paginile revistei veţi afla dacă dacă Adrian Năstase a fost sau nu în slujba serviciului de informații al Franței şi care au fost posibilele motive pentru care Securitatea s-a alertat în privinţa sa.

„Fantoma”, spionul român care a umilit Mossad-ul

Un alt subiect analizat în paginilei Almanahului îl are în prim plan pe Șandru supranumit „Fantoma”, spionul român care a umilit Mossad-ul. „Ofițerul deplin conspirat” sau „fantoma”, așa cum i se mai spune, este ofițerul de informații externe trimis, de cele mai multe ori, sub o identitate falsă, evident, alta decât cea a sa, într-o țară străină, în vederea desfășurării de operațiuni de spionaj în medii imposibil de penetrat prin modalități clasice.

Procesul de instruire a ofițerilor-„fantomă” este unul extrem de laborios, în care nici cea mai mică greșeală nu e permisă, pentru că poate fi fatală. Practic, cel care pornește pe acest drum își încheie prima sa existență. De aici și denumirea de „fantomă”, dată acestei categorii profesionale absolut speciale.

Jurnalul de front al Generalului Iulian Vlad din Decembrie 1989

Află povestea ofiţerului Şandru ce şi-a dedicat întreaga viaţa luptei pe frontul invizibil în slujba patriei şi a neamului românesc din paginile Almanahului Evenimentul Istoric care este disponibil la punctele de difuzare a presei şi online pe www.edituradecarte.ro. Nici jurnalul de front al Generalului Iulian Vlad din Decembrie 1989 nu a fost trecut cu vederea și îl veți găsi în paginile ediției 2022 a Almanahului Evenimentul Istoric.

Ce s-a întâmplat cu adevărat în decembrie 1989 este foarte greu de înțeles fără descâlcirea momentelor premergătoare răsturnării prin violență a regimului Ceaușescu. Din acest motiv, Almanahul Evenimentul Istoric aduce la lumină cele mai importante evenimente din perioada ianuarie-decembrie 1989 și rolul pe care l-a jucat general-colonelul Iulian Vlad, comandantul Securității şi unul dintre pionii principali al acelor evenimente.

Mărturiile generalului Ioan Mihai Pacepa

Printre cele 260 de pagini ale Almanahului puteți citi și mărturiile generalului Ioan Mihai Pacepa, premiul primit în țară de generalul Mihai Caraman după ce a penetrat structurile NATO, pe atunci antagonice Tratatului din care făcea România parte, folosirea inegalabilei Maria Tănase, misiuni de supraveghere în anturajul lui Marin Preda, Constantin Noica sau Petre Țuțea, astea sunt doar câteva din poveștile și documentarele pe care le aveți acum în mână.

Lumea serviciilor secrete nu înseamnă numai dezvăluiri în paginile cărților sau revistelor de Istorie, ci și polemici pe marginea unor subiecte care, chiar dacă nu mai sunt de strictă actualitate, provoacă încă iritare, nasc orgolii. Eroi sau trădători? Cum atârnă victoriile în spionaj de gâtul unei țări care schimbă tabăra? Și aceste subiecte sunt atinse în Almanahul Evenimentul Istoric, ediţia 2022  Spionaj – Contraspionaj, disponibil ACUM la chioşcuri şi online pe www.edituradecarte.ro