Diverse

Alt scandal imens în TVR. De la hărțuire s-a trecut la bișniță cu bilete în Qatar. Reacția celui acuzat

Alt scandal imens în TVR. De la hărțuire s-a trecut la bișniță cu bilete în Qatar. Reacția celui acuzat

A început din nou agitația în Televiziunea Română, unde redacția sport se vorbește că „a făcut-o de mămăligă”. Șeful delegației trimise în Qatar, la Campionatul Mondial de Fotbal, este acuzat că a vândut biletele la meci, date de instituție, altor persoane.

La doar o lună de când scandalul Marian Olaianos – Nadine Vlădescu a ținut prima pagină a ziarelor, a izbucnit altul tot în redacția sport. De data asta, învinuit este șeful delegației TVR la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, Cristian Oprean.

Pentru că a vrut să facă niște bănuți, acesta ar fi vândut la suprapreț unui alt român două bilete la semifinala Franța – Maroc cu suma de euro. Povestea s-a aflat după ce păgubașul, care n-a putut să intre pe teren, a reclamat conducerii TVR, iar un reporter de la site-ul ziaristi.ro, al jurnalistului sportiv Grigore Cartianu, a aflat și a publicat. Iar reclamantul, care se simte înșelat, spune că nu se va opri aici, ci se va plânge și la FIFA împotriva lui Cristian Oprean.

Păgubitul a trimis un mail la TVR

Cum a intrat bărbatul în contact cu TVR? Negru de supărare că a dat banii degeaba, el a trimis un mail pe adresa televiziunii, unde a povestit tot ceea ce i s-a întâmplat. El susține că Oprean i-a dat personal cele două bilete pentru suma de 1800 de euro. Pentru a demonstra conducerii TVR că e sincer în tot ceea ce spune, bărbatul l-a și descris pe… bișnițar. „Domnul Cristi este înalt și blond, cam la 45 de ani, ușor grizonat și avea numărul de telefon Qatar 00974 5171 3189.

Ne-am întâlnit în fața Hotelului Marriott. Mi-a spus că sunt locuri foarte bune, dar nu le pot folosi, pentru că mi se cer și alte acte la stadion. Pe bilete se vede clar că costă cam 620 de euro, adică 2.400 de riali. De asemenea, se vede că scrie RoTVR pe ele”. Românul a mai adăugat că vrea să reclame fapta jurnalistului la FIFA. „Să vă fie rușine cu asemenea reporteri!”, a încheiat bărbatul, informează Ziariștii.ro.

Reacția celui acuzat

Cristian Oprean spune că nimic nu a adevărat și va demonstra acest lucru, într-un mesaj pe Facebook.

“Bravo faimoasa presa română”… cu excepția GSP, care este și va rămâne un ziar serios, nimeni, dar abssolut nimeni din efervescenta presă română nu a cutezat să dea un telefon să verifice dacă nu cumva este un bluf, o invenție, un fake, o înscenare ieftină…

„Cum m-aș fi putut apăra eu, puteam risca moartea sau închisoarea pe viață aici”

Observ cu amărăciune că, deși suntem mulți presari în zilele acestea, se verifică la mai toate BOOM-urile celebra zicală “proști, da’ multi”! Îmi pare rău că spun asta, dar mă uit și constat cu regret că la noi nu se caută decât senzaționalul, scandalul, intriga și mistificarea! Toate, în dauna adevărului și a realității!

Stăteam și mă întrebam, alături de cel din poza de mai jos, un autentic și serios român care antrenează respectabil în Qatar și este apreciat aici, ce s-ar fi întâmplat dacă acest ‘om de bine’ sau entitate care a trimis acel mail denigrator, ar fi scris în acel mail că eu am fost în deșert și am violat sau omorât pe cineva… cum m-aș fi putut apăra eu, puteam risca moartea sau închisoarea pe viață aici.

„Îi jur acelei persoane că va regreta toată viața momentul în care s-a decis să facă așa ceva”

Întâmplător sau nu, Dumnezeu a făcut ca în ziua respectivă, toată ziua, eu să fiu cu acest om, invitat printre altele și la un meci de tenis în parcul Al Bidda. Deci, asa sfrântură demnă de anii 40-50…elucubrată prost într-un mod securistic, nu stă și nu va sta în picioare în niciun scenariu. Halal presa romana!!! … din care, odată, făceam și eu parte.

Mă voi bate cu toate resursele de care voi putea dispune, la revenirea în țară, să aflu cine mi-a înscenat această mizerie și îi jur acelei persoane că va regreta toata viața momentul în care s-a decis să facă așa ceva”.

Adresa de email a bărbatului furat nu e validă

Redacția Ziaristii.com povestește mai departe. În dorința de a scoate adevărul la lumină, a încercat să ia legătura cu acuzatorul care s-a prezentat drept Marian Scărlătoiu. În primă instanță, i-a trimis un mesaj. Dar mesajul n-a ajuns la destinatar, pentru că adresa respectivă, marian.scarlatoiu@gmail.com, nu mai era validă.

Ulterior, TVR  a confirmat autenticitatea mesajului primit de la Marian Scărlătoiu, precum și faptele comise de Cristian Oprean. În acest moment jurnalistul este cercetat disciplinar de TVR. Situația e complicată pentru că, din primele informații, de pe platforma TVR  gestionată de Oprean au fost accesate nu doar două bilete, ci șapte sau opt.