Info Actual

Info Actual > Diverse > Ambiția unui cioban l-a adus în topul celor mai căutate știri. Care este scopul acestuia
Diverse

Ambiția unui cioban l-a adus în topul celor mai căutate știri. Care este scopul acestuia

Ambiția unui cioban l-a adus în topul celor mai căutate știri. Care este scopul acestuia

Ștefan Stănuș este copil de ciobani și a crescut de când s-a născut printre oi. La cei 25 de ani ai săi, tânărul nu s-a oprit aici. Ambiția l-a făcut să se înscrie în paralel la două facultăți. În timpul liber, el își ajută familia, la ferma de lângă Aiud și vrea să găsească echilibrul între cele două lumi, adică să aducă mediul online și managementul afacerilor în oierit.

Ștefan este student în anul 4 la silvicultură, în Brașov, dar în acest an a început și o facultate de științe economice, la Cluj.

S-a orientat spre silvicultură pentru că e un domeniu mai apopiat de lumea pășunilor lângă care a copilărit, dar vrea mai mult. Băiatul de la stână s-a orientat către economie deoarece intenționează să își ajute familia și să dezvolte afacerea cu lactate și oi.

„Da, este important, pentru că dacă ai o sumă de bani o analizezi, unde investești, să ne susținem după aceea, dacă pică subvențiile, să ai, să fii pe picioarele tale, altfel riști falimentul”, a declarat pentru Pro TV Ștefan Stănuș.

Ambiția unui cioban l-a adus în topul celor mai căutate știri. Care este scopul acestuia

Povestea de până acum a lui Ștefan se aseamănă cu cea descrisă în „Moromeții” lui Marin Preda. Tatăl dorea să-l ajute la stână, iar mama și sora lui mai mareau vrut să-l vădă băiat cu carte. Sora lui Ștefan este profesoară într-un sat din Banat și a reușit să-l determine pe fratele ei să nu renunțe la școală. Miron, fratele tânărului, mărturisește că vizita la o verișoară de la Timișoara i-au schimbat opțiunea.

„A fost plecat în Germania să ia o mașină și s-a oprit la o verișoară, la sat, în Banat. Și ea învăța pentru facultate. E super din toate punctele de vedere”, a declarat fratele ciobanului pentru sursa citată.