Categories: Social

Amenzi de până la 5.000 de lei! Este vizată parcarea

Într-un interval de aproximativ o lună, tarifele de parcare din București se pregătesc să rivalizeze cu cele din metropolele europene de talie mare. O nouă regulă intră în vigoare, cu amenzi sporite pentru cei care neglijează plata taxei de cinci lei pe oră.

Un pas în direcția creșterii amenzilor a fost motivat de Compania de Parcare prin comportamentul bucureștenilor care, în trecut, nu s-au conformat amenzilor de 200 de lei.

Amenzile sunt cuprinse între 1.500 și 2.000 de lei pentru persoanele fizice

Reprezentanții susțin că o astfel de măsură este esențială pentru a impune respectarea regulilor și a evita pierderea semnificativă a veniturilor.

Cristi Olaru, directorul Companiei de Parcare, subliniază că neachitarea constatării poate atrage amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, amenda poate ajunge la 3000-5000 de lei.

„Dacă nu achitați nota de constatare, această faptă devine contravenție şi sunteți supuși unei amenzi de la 1500 la 2500 de lei pentru persoană fizică”, a declarat Cristi Olaru.

Cu toate acestea, opinii diverse circulă în jurul acestei măsuri. Unii consilieri generali consideră că aceasta este abuzivă și lipsită de sens, în contextul în care municipalitatea nu se concentrează pe extinderea spațiilor de parcare sau modernizarea transportului public.

Inițiativa este contestată

Marius Pavel, consilier general din partea PSD, etichetează această inițiativă drept un proiect nejustificat: „Avem un proiect ciudat, un proiect ce nu își justifică menirea. Avem un proiect ce ne arată incompetența acestei administrații de a colecta acea amendă de 200 de lei.”, a spus PSD-istul.

Aceasta nu este prima lege pe care românii o încalcă. Autostopul, de exemplu, este interzis în România încă din 2015, conform legii nr. 38/2003, completată ulterior prin legea nr. 129/2015. Această prevedere specifică că transportul în regim de taxi sau închiriere este permis numai pentru transportatorii autorizați, care dețin acte valide.

„Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizați, care dețin autorizații taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condițiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat (…) Este interzis transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism, fără a deține pentru acesta, după caz, autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă”, spune legea.

Proiectul de majorare a amenzilor este în faza de dezbatere publică și pentru a deveni realitate, trebuie să treacă prin procesul de aprobare al consilierilor generali, potrivit antena3.ro.

Jalba Claudia Andreea

Recent Posts

Măsuri împotriva scumpirilor camuflate! Fenomenul shrinkflation

Premierul Marcel Ciolacu a informat că va fi implementată o regulă care îi va forța…

48 de minute ago

Ce se întâmplă cu pensia dacă nu ești acasă când vine poștașul? Detalii de la Casa Națională de Pensii

Casa Națională de Pensii a oferit detalii despre ce se întâmplă când poștașul nu găsește…

2 ore ago

Noua Lege a salarizării. Se anunță creșteri importante pentru angajați

Legea salarizării din România este în curs de elaborare. Potrivit Ministerului Muncii, în această perioadă…

3 ore ago

Investițiile în România ating un nivel fără precedent. Alocări record în bugetul de stat

Marcel Ciolacu, premierul României, a afirmat că nivelul investițiilor din această perioadă este fără precedent.…

4 ore ago

Florin Piersic se află în stare gravă! Maestrul are septicemie

Actorul Florin Piersic este în stare critică. Declarațiile au fost făcute de reprezentanții Spitalului Foișor…

5 ore ago

Cod galben de inundații! Sunt afectate 9 județe

Hidrologii au emis o avertizare de cod galben pentru riscul de inundații în 9 județe…

6 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.