Lifestyle

Americanii au fost impresionați de performanțele românilor la Cupa „Nadia Comăneci”! Au participat 80 de sportivi

Sursa foto: arhiva personală

La Cupa „Nadia Comăneci” de la Onești, au fost prezenți mai mulți americani. Americanii au decis să meargă pe meleagurile natale ale „Zeiței de la Montreal” în timp ce se aflau într-un turneu în România. Ei au văzut evoluția tinerilor sportivi care au participat la turneu, precum și începutul competiției Cupa „Nadia Comăneci”, care s-a desfășurat la Sala Polivalentă de Sport „Nadia Comăneci” din Onești.

Ulterior, cei 40 de americani au mers la sala de gimnastică „Nadia Comăneci” a CSM Onești, unde au vizionat expoziția „Nadia Comăneci” și imaginile cu „Cupa Europei” pe care Nadia a câștigat-o pentru că a fost prima gimnastă care a cucerit de trei ori la rând titlul de campioană continentală.

Grupul de americani care a asistat la cupa „Nadia Comăneci”. Sursa foto: arhiva personală

Grupul de americani care a asistat la cupa „Nadia Comăneci”. Sursa foto: arhiva personală

80 de tineri gimnaști au participat la Cupa „Nadia Comăneci”

La Cupa „Nadia Comăneci” au participat peste 80 de tineri gimnaști și au sărbătorit cei 50 de ani de participare în sport a CSM Onești.Unul dintre americanii prezenți și-a exprimat mulțumirea față de itinerariul propus de agenția de turism, surpriza fiind cu atât mai mare cu cât au putut vedea un eveniment sportiv la care participă următoarea generație de gimnaste de excepție. El a menționat, de asemenea, că echipa americană de gimnastică se află acum în prima grupă, care include atât băieți, cât și fete. După ce i-a încurajat pe gimnaștii de la diferite cluburi din întreaga națiune și le-a urat succes în sporturile lor, petrecerea s-a îmbarcat în autocar.

La Cupa „Nadia Comăneci”, care a servit ca probă de verificare înaintea Campionatelor Naționale, au concurat gimnaste din următoarele categorii de vârstă: junioare 3 – nivel 7 (7-9 ani), junioare 3 – nivel 6 (6-10 ani), junioare 2 – nivel 5 (5-11 ani) și junioare 2 – nivel 4 (4-12 ani).

Gimnastă participantă la cupa „Nadia Comăneci”, sursa foto: arhiva personală

Gimnastă participantă la cupa „Nadia Comăneci”, sursa foto: arhiva personală

Mesajul Nadiei Comăneci pentru tânăra generație

Fundația „Nadia Comăneci” a acordat burse gimnastelor care au urcat pe cele trei trepte ale podiumului la individual compus la toate cele patru categorii, iar chipul Nadiei a apărut pe medaliile acordate campioanelor de nivel 7, 6, 5 și 4. În plus, organizatorii, partenerii și sponsorii au oferit surprize pentru toate tinerele gimnaste care au participat.

Chimcomplex Onești, Roserv Green Energy, Boromir, Dedeman, Fundația iriac, International Alexander, Nevila și Hotel Trotuș au oferit sprijin pentru Cupa „Nadia Comăneci” – ediția 2023. În plus, publicațiile Evenimentul Zilei, Capital, Infofinanciar și Infoactual au susținut gimnastica și Cupa „Nadia Comăneci”.

Nadia Comăneci, care nu a putut fi prezentă la eveniment, a transmis un salut video clubului CSM Onești pentru a-și exprima aprecierea pentru realizările din ultimii 50 de ani, care au schimbat cursul sportului românesc.

Poză de grup la finalul competiției. Sursa foto: arhiva personală

Poză de grup la finalul competiției. Sursa foto: arhiva personală

”(…)Așa cum bine știți, mă leagă multe amintiri frumoase de CSM Onești. Aici am pătruns prima data în universul minunat al gimnasticii artistice, aici mi-am descoperit talentul și puterea de a face performanță în gimnastică. ”La mulți ani” Clubului Municipal Onești! Felicitări pentru jumătate de secol de performanțe deosebite, nu doar în gimnastică, ci și în celelalte discipline sportive. CSM Onești este unul dintre marile cluburi din țara noastră care au făcut istorie în sportul românesc. (…)Felicitări tuturor antrenorilor pentru implicare și devotament! Și felicitări tuturor sportivilor clubului pentru performanțele excepționale obținute de-a lungul timpului!”, a transmis Nadia Comăneci.

Concurenții celei de-a noua iterații a „Cupei Nadia Comăneci” au primit și ei un mesaj de la Nadia Comăneci.

”Îmi doresc ca și voi, micuțe gimnaste, participante astăzi la Cupa ”Nadia Comăneci”, să reușiți să adăugați o nouă pagină în povestea de succes a sportului românesc. Sper să vă regăsesc în viitor pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la campionate europene, mondiale și chiar la Olimpiadă. Felicitări pentru pasiunea și munca depusă pentru visul vostru! Și mulțumesc antrenorilor și părinților care vă susțin pe acest drum! Sunt mândră de voi și mă simt onorată că fac parte din povestea CSM Onești! La mulți ani, încă o data, și felicitări tuturor!”, a adăugat Nadia, potrivit evz.ro.