Lifestyle

Amintiri din vremuri tulburi. 1988-1992 – Povestea unui fost ofițer de informații. O altfel de istorie

Vizual Amintiri din vremuri tulburi
sursa foto: arhiva companiei

Decembrie 1989 a marcat un punct de cotitură pentru toți cei implicați în evenimentele acelei perioade. Haosul generat în acele zile a perturbat atât echilibrul politic al vremii, cât și structurile sociale, lăsând oamenii în incertitudine cu privire la viitorul lor.

Nici măcar cei care se aflau în cercurile puterii nu știau ce avea să urmeze. “Atunci cad măștile și mulți se străduiesc să se cațăre, eventual peste cadavre”, avea să remarce colonelul (r) Tudor Păcuraru. 

Cartea “Amintiri din vremuri tulburi” scrisă de Tudor Păcuraru este o altfel de istorie. O istorie trăită de un fost ofițer de informații în unii dintre cei mai tumultoși ani ai istoriei României. O poveste din spatele cortinei unde “își făceau veacul” unele dintre cele mai importante personalități ale timpului. O incursiune în lumea spionajului românesc, dar și a celui străin.

„Acesta a fost momentul zero: lansarea mitului „teroriștilor”, cu vreo două săptămâni înainte să se audă primul foc de armă. Momentul („la începutul lui decembrie”) 29 corespunde cu operaționalizarea structurilor diversioniste sovietice, conform amintirilor publicate de unii participanți străini. Deci da, aveam teroriști prin țară: Spețnaz-ul sovietic”, a spus colonelul (r) Tudor Păcuraru.

Dacă ești curios cum a perceput anumite evenimente un fost ofițer de informații, găsești răspunsurile în cartea “ Amintiri din vremuri tulburi” care este disponibilă acum în librării și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.