Diverse

Amintiri prețioase despre prima zi de școală a două personalități sportive. „Am fost spărgătoare de gașcă”

Amintiri prețioase despre prima zi de școală a două personalități sportive. „Am fost spărgătoare de gașcă”

Abecedarul, primul coleg transformat în prieten de suflet, primul buchet de flori pentru doamna învățătoare nu se vor uita niciodată. Două valori ale României au deschis sertarul cu amintiri…

„Doamnei de fier a gimnasticii românești”, Carmencita Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, femeia care are grijă de destinul a mii de persoane, devine nostalgică atunci când vorbește despre prima zi de școală. Și își amintește cu bucurie de faptul că a fost lider încă de copil.

„La școală nu am spus poezia, când mi-a venit rândul, am vrut să fiu altfel”

„.Îmi amintesc cât de mult m-a pregătit mama și de câte ori m-a ascultat la poezia „Două mere”. La școală nu am spus poezia, când mi-a venit rândul, am vrut să fiu altfel, așa că am dansat, am făcut un pod, o lentă înapoi și am terminat cu o sfoară. Pe moment nu s-a reacționat, dar am fost spărgătoare de gașcă, pentru că și alți colegi care făceau sport în loc să-și spună poeziile au decis să facă altceva, în legătură cu sportul pe care-l practicau.

„În clasa a cincea am fost comandat pe școală a unității de pionieri”

Poezia nu o mai știu exact, dar am învățat-o și pe fiica mea și ea a spus-o la școală. Făceam de toate, am fost foarte devreme președintele grupului pe linie de pionieri, șefa clasei înainte să fiu pionier, în clasa a cincea am fost comandat pe școală a unității de pionieri”, a declarat Carmencita.

„Nu puteai să nu bifezi asta”

Nu avea cum să nu chiulească, altfel școala nu ar fi avut același gust, însă acest lucru s-a întâmplat în perioada liceului. „Am chiulit în grup, cu clasa, nu în școala generală, ci în perioada liceului.

Nu puteai să nu bifezi asta. Am făcut liceul Coșbuc, Fântâna Miorița și străzile din jur îmi aduc aminte mult de aceea perioadă”, a mai spus președintele Federației Române de Gimnastică.

„Școala 195 este specială pentru mine”

Și președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, devine sensibil când vorbește despre prima zi de școală. Iar școala 195 este unul dintre cele mai speciale locuri, pentru că acolo a învățat și soția, dar și cei trei copii.

„Am fost un elev rebel, dar în limitele decenței, niciodată nu am fost lipsit de bun simț față de profesori sau de colegi. Am fost foarte bun, comandant de grupă, de detașament, de unitate, care era unul singur pe școală și acela eram eu.

Școala 195 este specială pentru mine, soția mea a învățat aci, toți cei 3 copii aici, eu predau din 1990 kempo la această școală. Istoria și matematica mi-au plăcut mult, am fost și la liceu de Matematică Fizică, la Liceul Matei Basarab”, a declarat Amatto Zaharia.

„Erau drăguțe și au bulversat un pic procesul meu de a merge la școală permanent”

Un alt moment care va rămâne în sufletul lui Amatto Zaharia a fost momentul în care a ajuns la liceu, când au început să apară și… tentațiile.

„Au venit alte tentații. Fetele erau noi, nu mai erau cele pe care le știam de 8 ani din generală, erau drăguțe și au bulversat un pic procesul meu de a merge la școală permanent, se mai și chiulea atunci”, a mai spus președintele Federației Române de Kempo.