Social

ANAF introduce un impozit de 70%! Sunt vizate anumite venituri

Lista datornici ANAF -capital.ro
sursa foto arhiva companiei

O nouă măsură fiscală va fi introdusă de către reprezentanții ANAF, având ca impact o cotă de impozitare de 70%. O categorie semnificativă de cetățeni români va resimți consecințele acestei schimbări.

Potrivit specialiștilor, ANAF are în plan implementarea unei modificări semnificative în politica fiscală. Impactul va fi considerabil asupra unui segment important al populației. Începând cu 1 iulie a acestui an, conform informațiilor transmise, ANAF va aplica un impozit de 70% pentru veniturile nedeclarate. Scopul este combaterea evaziunii fiscale.

„Potrivit Legii 296/2023, cei care nu îşi declară corect veniturile riscă, pe lângă cota ridicată de impozitare, dobânzi şi penalităţi de nedeclarare de 0,02%, respectiv 0,08% pe zi de întârziere.

Acestea vor fi calculate până la data plăţii debitelor principale, dar valoarea penalităţilor de nedeclarare se poate reduce cu 75% în cazul plăţii sau compensării debitelor până la termenul lor de plată sau în cazul finalizării cu succes a unei eşalonări la plată”, au transmis consultanții Deloitte, conform antena3.ro