Social

ANAF ne învață cum să plătim taxele online. A creat un nou serviciu electronic pentru contribuabili

ANAF

Dacă vreți să știți cum puteți plăti contribuțiile la Stat online, acum puteți învăța de la specialiștii ANAF, având acces la un nou serviciu electronic.

ANAF ne învață cum să plătim taxele online. A creat un nou serviciu electronic pentru contribuabili

Agenția Națională de Administrare Fiscală a dezvoltat un nou serviciu electronic, SEMINARII WEB, care va fi pus la dispoziția contribuabililor începând cu luna mai 2022.

Prin intermediul acestui nou serviciu, unitățile fiscale vor susține sesiuni online de informare a contribuabililor pe diferite teme de interes, după cum ne spun reprezentanții ANAF.

În luna mai, temele seminariilor vor viza, în mod exclusiv, completarea și depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice – formular 212.

Totodată, pentru completarea şi depunerea declarației unice, contribuabilii pot obține informații și astfel:

 

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • Accesând Formularul   de   contact disponibil  pe portal;  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV)
  • urmărind canalul de Youtbe al ANAF, unde vor fi publicate materiale video/modele de completare a Declarației unice.

 Lista seminariilor ce se vor susține lunar și link-ul pentru înscrierea participanților se vor publica pe site-ul ANAF, în secțiunea Asistență contribuabili – Servicii oferite contribuabililor.

Declarația unică se depune la ANAF până la 25 mai 2022, inclusiv

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de  25 mai 2022, inclusiv.

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Reprezentanții ANAF recomandă ca declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV);

– pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).