Info Actual

Info Actual > Showbiz > Andra, despre pandemia de coronavirus: „Trăim vremuri grele, cu multe situaţii dureroase”
Showbiz

Andra, despre pandemia de coronavirus: „Trăim vremuri grele, cu multe situaţii dureroase”

Andra, despre pandemia de coronavirus: „Trăim vremuri grele, cu multe situaţii dureroase”

Andra, despre pandemia de coronavirus: „Trăim vremuri grele, cu multe situaţii dureroase”. Artista a mărturisit într-un interviu pentru Adevărul că perioada prin care trecem este ceva unic, care ne va schimba cu siguranță. Andra s-a numărat printre primele vedete din România care făcut donații pentru a contribui la combaterea crizei. Arista a donat 20.000 de euro  pentru Spitalul ”Matei Balș” din Capitală.

185„Cred că atunci când traversăm o perioadă atât de grea suntem toţi datori să ajutăm cum putem, cât putem. De-a lungul carierei mele, m-am implicat în multe cauze caritabile.

Fie am donat fee-ul meu de artist sau nu l-am perceput, adică am participat gratuit pentru a ajuta la strângeri de fonduri, fie am donat pentru cauze importante pentru mine. Este un obicei firesc, cred eu, un exerciţiu de empatie şi de recunoştinţă pentru orice persoană, indiferent de domeniul profesional. Fiecare gest contează”, a mărturisit artista.

„Trăim vremuri grele”

Andra consideră că trăim vremuri tulburi, în c are medicii sunt cea mai importantă resursă a noastră.

„Au fost multe cazuri care mi-au smuls lacrimi. Trăim vremuri grele, cu multe situaţii dureroase. Oamenii se luptă pentru viaţă în spitale, iar medicii se sacrifică, unii se mută de acasă pentru a nu risca să-i îmbolnăvească pe cei dragi. Ce este clar e că medicii nu ar trebui puşi în asemenea situaţii, să fie îngrijoraţi că pot duce virusul acasă sau să fie linşaţi de vecini. Eu cred că ei au nevoie, printre altele, de cazare în condiţii foarte bune, să nu aibă nicio grijă în plus. Ei sunt cea mai importantă resursă pe care o avem în lupta cu această boală“, a spus vedeta.

„Văd partea plină a paharului”

Artista a mai spus că nu a fost pregătită pentru ce a urmat. Dar că trece prin această criză cu răbdare și respectarea regulilor impuse de autorități.

„Nu mi-am dat seama de la început ce va însemna această stare de urgenţă. Am luat fiecare zi aşa cum era, fără aşteptări. Am stat acasă cu copiii şi am urmărit ştirile, am păstrat legătura prin telefon cu părinţii şi fraţii mei. Nu puteam să-mi dau seama de la început cum se va transmite virusul în România, câtă presiune va fi pe spitale, care vor fi măsurile luate pentru distanţare socială.

De la o zi la alta, lucrurile s-au înrăutăţit, din păcate, dar eu nu vreau să mă plâng. Suntem sănătoşi şi stăm cu copiii acasă. Am răbdare şi stau oricât e nevoie pentru a salva vieţi. În această perioadă, de obicei, aveam multe concerte. Dar văd partea plină a paharului: îmi face plăcere să stau cu familia mea. Aşadar, în primă fază am reprogramat anumite concerte, apoi mi-am dat seama că e mai bine să le amân pe termen nedeterminat. Nu putem anticipa cum vor decurge evenimentele. Abia aştept să îmi reiau activitatea, desigur, dar am răbdare“, a mărturisit Andra.

„E o perioadă care ne va ajuta să evoluăm”

Andra crede că această perioadă ne va schimba pe toţi. Din păcate, însă, preţul plătit este dureros de mare.
„Cred că toţi vom fi oameni mai buni după această perioadă. Ne-am oprit un pic din goana zilnică. Cei care au copii probabil că înţeleg ce vreau să spun, relaţia cu copiii înfloreşte pe măsură ce petrecem timp cu ei. Desigur, şi cei care nu au copii, cred că au în această perioadă multe revelaţii. Este o perioadă care sigur ne va ajuta să evoluăm. Păcat că preţul plătit este mare: se pierd vieţi omeneşti, iar economia este şubrezită“, a conchis artista.