Social

Andrei Caramitru: ”E o greșeală mare de tot! Așa fac toate țările! Nu cred ca BOR se va implica”

Andrei Caramitru: ”E o greșeală mare de tot! Așa fac toate țările! Nu cred ca BOR se va implica”

Andrei Caramitru, fostul consilier politic al președintelui USR Dan Barna, a comentat pe pagina sa de socializare anuntul premierului Florin Cîțu cu privire la revenirea la normalitate din 1 Iunie.

”Cîțu a anunțat deschidere din 1 Iunie pentru că vin multe doze în Aprilie și mai. E foarte bine că se dă o direcție – e exact ce am sugerat și eu de ceva vreme. Mă bucură asta. Înseamnă că nervii se vor mai calma în societate. Vara va fi ok – exact cum am anunțat și eu aici.

A cerut și implicarea bisericilor. E bine. Însă aici am un dubiu. Mare de tot. Nu cred ca BOR se va implica. Preferă să fie în zona de obscurantism și de relație cu AUR. Dar să vedem. Probabil Dani va zice un fel de mini ok din colțul gurii și cei de mai jos vor face fix invers. Ca până acum.

E o singură problema reală și mare. A spus că în nici un caz nu se va folosi certificatul verde european. Asta e o mare prostie. Oricum va fi agreat și utilizat în toată UE, că vor ei sau nu. E uite fix așa va fi rata de vaccinare slabă și puteți să uitați să fie ok pe 1 Iunie. E o greșeala mare de tot. Trebuie un “incentive”, o încurajare, un beneficiu. Trebuia dat drumul tot pentru cei vaccinați de la 1 Mai și după tot așa. Așa fac toate țările. Dar noi mai cu Moț. Sper să regândească asta că aici nu e ok deloc„, scrie Andrei Caramitru pe o rețea socială.

Într-o altă postare apărută pe pagina lui de Facebook, are o propunere în ceea ce privește persoanele care nu cred în vaccin (care în opinia sa reprezintă aproximativ 10% din populație). Fostul consilier al lui Dan Barna susține că acești oameni ar trebui scoși din sistem.

„Sa fii doctor sau angajat in sistemul de sănătate dar sa nu “crezi” in vaccinuri. E ca și cum un inginer de poduri nu ar “crede” in matematica. Sau un sofer de autobuz nu ar “crede” că frânele trebuie folosite. Sau un polițist nu ar “crede” ca legea trebuie aplicată și ar încuraja la anarhie. Sau un preot nu ar crede in Dumnezeu și ar spune asta la slujbe sau pe Facebook.

NU SUNT DOCTORI, SUNT ȘARLATANI SAU PSIHOPAȚI

Ce propune Andrei Caramitru pentru cei care nu cred în VACCIN: Oamenii ăștia trebuie scoși din sistem (sunt cam 10% la noi, in special prin județe rurale din pesedistan si vreo 2-3 vocali prin media). Nu sunt doctori, sunt șarlatani sau psihopați. Risca viața pacienților. Nu o spun doar eu – o spun italienii, francezii, englezii, maghiarii, polonezii – toți merg in directia de a face vaccinul obligatoriu pentru angajații din sistemul de sănătate sau dacă nu – dați afara și sancționați“, scris Andrei Caramitru pe Facebook.