Actual Showbiz

Angelina Jolie va fi Maria Callas într-un film despre viaţa celebrei soprane

Angelina Jolie va fi Maria Callas într-un film despre viaţa celebrei soprane

Angelina Jolie va fi Maria Callas într-un film despre viaţa celei mai mari cântăreţe de operă din lume, regizat de Pablo Larrain cel care şi-a făcut un brand din a lua mari personalităţi istorice şi a le aduce în filme cu actriţe spectaculoase ale momentului. „Iau foarte în serios responsabilitatea faţă de viaţa şi moştenirea Mariei”, a declarat Jollie după marele anunţ.

Angelina Jolie va fi Maria Callas într-un film despre viaţa celebrei soprane

Pablo Larraín este de altfel, regizorul care a făcut filmul Jackie cu Natalie Portman în rolul principal, despre viaţa lui Jacqueline Kennedy Onassis. Intitulat „Maria”, filmul spune povestea tumultoasă, frumoasă şi tragică a vieţii celei mai mari cântăreţe de operă din lume, retrăită şi reimaginată în ultimele ei zile din Parisul anilor 1970.

„Iau foarte în serios responsabilitatea faţă de viaţa şi moştenirea Mariei. Pablo Larraín este un regizor pe care îl admir de mult timp. Să mi se ofere şansa de a spune mai mult din povestea Mariei împreună cu el şi cu un scenariu scris de Steven Knight este un vis”, a declarat Angelina Jolie.

 

Soprana Maria Callas, una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul 20, a avut o viaţă marcată de multă suferinţă, o parte din drama ei fiind cauzată şi de siluetă, pentru care a făcut sacrificii neobişnuite.

Fiica unui cuplu care se desparte, copil înlocuitor (părinţii sperau să aibă un băiat, după fiul mort la vârsta de 3 ani), urâtă, grasă şi sluţită de ochelarii cu lentile cât binoclul, care îi corectau miopia severă, având o soră cu şapte ani mai mare, considerată mai drăguţă, Maria Callas porneşte în viaţă cu numeroase dezavantaje.

La începutul carierei Maria Callas era o femeie plinuţă, dar aceasta decide că este cazul să îşi schimbe înfăţişarea o dată cu succesul înregistrat în întreaga lume. Doar un lucru îi mai lipsea glorioasei Maria Callas, pentru a rivaliza cu o actriţă hollywoodiană: silueta de fotomodel.

A slăbit 30 de kilograme după ce a înghiţit cu bună ştiinţă o tenie

Voia să poarte rochii de femeie fatală şi hotărăşte să urmeze sfaturile medicilor, care o îndeamnau încă din 1954 să slăbească, din motive de sănătate: proasta circulaţie sanguină, căderile de tensiune, corzile vocale fragile, toate acestea se datorează supraalimentării, nopţilor prea scurte, decalajelor de fus orar, de pe un continent pe celălalt.

Maria pierde 30 de kilograme într-un an şi jumătate, însă metoda urmată este una dintre cele mai controversate din lume: s-a contaminat în mod voit cu o tenie, practică destul de obişnuită în acea perioadă. Celebrităţile, dar şi oamenii obişnuiţi consumau chisturi de tenie de vită, odată ajunse în intestine, absorbeau mâncarea.

Scrisori nepublicate ale Mariei Callas arată că a fost abuzată sexual, drogată şi şantajată de mama sa

Soprana Maria Callas a fost adorată de publicul din întreaga lume, dar nu a cunoscut niciodată dragostea în afara scenei, după cum arată noile detalii din corespondenţa sa, scrie The Guardian.

Scrisorile publicate recent arată detalii dureroase din viaţa Mariei Callas, din relaţia pe care a avut-o cu mama sa, cu soţul său, dar şi cu magnatul Aristotle Onassis.

Mama sa a şantajat-o, soţul său Giovanni Battista Meneghini a furat de la Maria Callas, iar magnatul Aristotle Onassis, cel cu care a avut o aventură, a abuzat-o fizic şi a abandonat-o pentru a începe o relaţie cu Jackie Kennedy.