Lifestyle

ANM a emis cod galben! Vremea se răcește simțitor

ANM a emis cod galben! Vremea se răcește simțitor. Începând cu ziua de azi până în 25 martie, intră în vigoare o informare meteo de răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.” transmite ANM.

În plus, de astăzi, de la ora 20:00 până-n 23 martie, la ora 02:00, va fi în vigoare un COD GALBEN de ”ninsori moderate cantitativ, viscol”.

”Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.” anunță ANM.